Patrulele călare anchetate pentru port ilegal de uniformă se întorc în parcuri

de:
04 oct. 2012
6 Afișari
Patrulele călare anchetate pentru port ilegal de uniformă se întorc în parcuri

Patrulele călare vor reveni de luni în parcurile bucureștene.

.C. Fandax Grup SRL va primi 327.600 de lei, fără TVA, pentru a patrula călare în parcurile Capitalei timp de trei luni – respectiv peste 24.000 de euro pe lună. Suma este de 2,4 ori mai mare față de cea alocată în trecut pentru același serviciu, aceleiași firme, lunar, anii trecuți fiind angajat un număr mai mic de patrule, însă. În 2011, Ion Țincu, directorul de atunci al Poliției Locale, declara că pentru serviciul hipo, Poliția a achitat 10.000 de euro pe lună. De data aceasta, numarul patrulelor va fi de 24 de echipaje om-cal, fata de 12, câte patrulau anul trecut. În plus, în această sumă, firma Fandax Grup SRL va folosi propriile padocuri pentru adăpostirea cailor, anii trecuți padocurile fiind puse la dispoziție de către Poliția Locală a Municipiului București, anunță PLMB.

Asupra firmei s-au deschis anchete atât de către Poliția Națională, cât și de către o comisie specială a Primăriei Municipiului București. Motivul era acela că, deși era vorba de bodyguarzi angajați de o firmă privată, membrii patrulei călare primiseră însemne oficiale, respectiv uniformă de poliție locală, ba chiar amendau cetățenii. Mai mult, se pare că bodyguarzii au participat și la defilarea de 1 Decembrie, trecând pe sub Arcul de Triumf, în uniformă, în ciuda faptului că nu aveau nicio calitate oficială.

De data aceasta, patrulele călare nu vor mai avea însemnele oficiale ale poliției călare: „Unitățile călare vor purta uniforme pe care vor fi inscripționate denumirea Patrula Călare a Municipiului București. Nu vor avea niciun însemn al PLMB. Unitățile călare vor avea atribuția de sprijin a forțelor PLMB. Vor sprijini echipajele PLMB în depistarea și combaterea faptelor antisociale, scandalurilor și în menținerea ordinii și liniștii publice în marile parcuri ale Capitalei.Nu vor putea da amenzi.” – anunță Poliția Locală a Municipiului București.

Parcurile în care vor patrula echipajele sunt Tineretului, Carol, Herăstrău, iar la solicitare, parcurile Unirii, Cișmigiu, Circului și Izvor.

„Contractul a fost atribuit în baza articolului 2, aliniatul 3 din Legea 155/2010 și în temeiul art 16, anexa 2 b, din OUG nr 34/2006. Mai clar, a fost vorba de procedura de cerere de oferte pentru serviciul de patrulare cu cai. La această cerere s-a prezentat un singur ofertant – singurul reprezentat în SEAP cu acest gen de servicii. În aceste condiții, societatea FANDAX s-a calificat și i s-a atribut contractul pe baza prețului cel mai mic.” – informează PLMB.

„Prin apariția Patrulei Călare a Municipiului București, P.L. M. B. încearcă să sporească gradul de siguranță în zonele marilor parcuri. Pe lângă patrularea în sprijinul agenților locali, Patrula Călare a Municipiului București va mai avea și alte competențe: va identifica cerșetori, copii lipsiți de supravegherea părinților, persoane fără adăpost – pe care îi vor preda serviciilor publice de asistență socială. De asemenea, Patrula Călare a Municipiului București va participa – dacă va fi solicitată -, împreună cu alte autorități competente, la asigurarea liniștii și ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marșurilor, demonstrațiilor sau acțiunilor de pichetare. Unitățile călare vor mai acționa și pentru prinderea persoanelor care au comis fapte de natură penală sau contravențională.” – se arată într-un comunicat PLMB.

Cookies