ESENTIAL

De azi avem patrule călare ale Poliţiei Locale pe marile bulevarde

Acţiunea Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a fost pregătită de ceva timp. Zilele trecute, câteva echipaje călare „pilot” au ieşit în patrulare pentru recunoaşterea traseelor, în vederea stabilirii unor rute care să acopere o suprafaţă mai mare a Capitalei.

Acţiunea de patrulare din parcurile Capitalei, de anul trecut, a determinat o scădere a infracţionalităţii cu aproximativ 80 la sută. Au scăzut fapte precum tâlhăriile, scandalurile sau consumul de alcool şi droguri uşoare. Toate aceste rezultate au fost obţinute prin acţiunile patrulelor călare” a explicat pentru B365.ro directorul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Ion Țincu.

Tocmai datorită acestui fapt raza de patrulare a echipajelor călare va fi extinsă şi la marile bulevarde. „Pentru acest an am pus la punct, iar primarul general al Capitalei a aprobat, un plan de acţiuni care urmăreşte implementarea patrulelor călare pe străzile Capitalei. În aceste condiţii vizăm un plus de siguranţă pentru bucureşteni şi încercăm ca oraşul să-şi reia istoria şi să se reînscrie în tradiţia capitalelor europene”, a continuat şeful poliţiei locale a Capitalei.

În total sunt patru patrule arondate pe două cercuri, astfel încât să acopere Nordul şi Sudul Capitalei. Fiecare patrulă va fi compusă din doi politişti călare, astfel că serviciul special al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti va fi compus din opt persoane. Primul cerc va avea ca punct de pornire Parcul Tineretului cu continuare către Piaţa Unirii, Palatul Parlamentului, Bd. Libertăţii, Parcul Carol, cu întoarcere către parcul Tineretului(VEZI FOTO).

Cel de-al doilea cerc va acoperi zona de nord a Capitalei: Parcul Herestrău, Sos. Kiseleff, Piaţa Victoriei, Bd. Ștefan cel Mare, Barbu Văcărescu sau Calea Dorobanţilor, cu întoarcere către Parcul Herăstrău(VEZI FOTO).


Pe fiecare cerc vor fi în permanenţă două patrule pentru o acoperire cât mai bună. Caii sunt special antrenaţi pentru astfel de misiuni. Sunt calmi la zgomote puternice, maşini sau petarde”, a declarat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al Politţiei Locale a Muncipiului Bucureşti, Răzvan Popa.

Poliţiştii călare vor avea rolul să intervină şi să aplaneze eventualele conflicte întâlnite pe traseu. Ei însă nu pot da amenzi, această sarcină revenindu-le colegilor de pe patrulele auto cu care vor ţine legatura în permanenţă. Mai mult, pentru a nu lăsa mizerie, în urma cailor va merge un grăjdar, care va avea grijă să strângă din urma animalelor.

Patrulele călare vor fi echipate standard pentru menţinerea ordinii publice: staţie radio, tonfă şi cătuşe, fără arme letale însă. „Pentru viitorul apropiat ne gândim la posibilitatea de a echipa patrulele călare cu camere video”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale a Capitalei, Răzvan Popa.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button