Patrulele călare ale PLMB, în premieră la Parada de 1 Decembrie

de:
01 dec. 2011
0 Afișari
Patrulele călare ale PLMB, în premieră la Parada de 1 Decembrie

Detaşamentul Călare din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a fost înfiinţat în anul 2009. Unitatea este una de elită a PLMB care acţionează în domeniul siguranţei şi ordinii publice la nivelul Capitalei. Pregătiţi special pentru acest tip de armă, agenţii locali folosesc cai din rasele sport românesc, lipiţan, pursânge englez sau frizian olandez – antrenaţi pentru misiuni de ordine publică.

La parada de astăzi, pe lângă contingentul călare, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a dislocat peste 100 de agenţi care au asigurat ordinea publică şi fluidizarea traficului în centrul Bucureştiului. Serviciile Circulaţie şi Ordine Publică au avut misiunea de a preveni orice incident, de a asigura afluirea şi defluirea participanţilor la paradă şi de a fluidiza traficul. Misiunea celor 100 de agenţi s-a finalizat fără niciun incident”, a declarat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al PLMB, Răzvan Popa.

Din 2009 şi până în prezent poliţiştii călare au efectat peste 1.000 de misiuni pe linia prevenirii faptelor antisociale şi combaterii comerţului ilicit. Din acest an, Detaşamentul Călare participă la misiuni de patrulare în toate zonele importante ale Capitalei. „Agenţii Detaşamentului Călare au împiedicat câteva zeci de tâlhării, au aplanat o serie întreagă de scandaluri şi au prins în flagrant hoţi şi consumatori de droguri. Una dintre patrulele detaşamentului s-a remarcat în urmă cu două luni atunci când a salvat de la moarte un tânăr care se aruncase în lacul Tineretului”, conchide Popa.

Cookies