Patrula polițiștilor pe biciclete iese din nou pe străzi prin Sectorul 3. Agenții ies cu biclele și vor amenda bucureștenii care nu respectă legea

03 apr. 2024
263 Afișari
Patrula polițiștilor pe biciclete iese din nou pe străzi prin Sectorul 3. Agenții ies cu biclele și vor amenda bucureștenii care nu respectă legea
Patrula polițiștilor pe biciclete iese din nou pe străzi prin Sectorul 3. Agenții ies cu biclele și vor amenda bucureștenii care nu respectă legea | Sursă foto: PS3-Facebook

Primăria Sectorului 3 a anunțat că, începând din această săptămână, polițiștii locali vor ieși din nou pe teren pe biciclete. Agenții se vor asigura că normele de conviețuire socială sunt respectate, conform informațiilor transmise de administrația publică.

Polițiștii locali patrulează prin Sectorul 3 pe biciclete

Marți, 2 aprilie 2024, Primăria a anunțat că, din această săptămână, agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală vor putea fi din nou văzuți patrulând pe biciclete prin Sectorul 3.

Aceștia urmează să monitorizeze:

  • Străduțele dintre blocuri,
  • Parcurile micuțe din sector,
  • Terenurile de sport,
  • Locurile de joacă pentru cei mici.

Astfel că, în situația în care vor observa persoane care încalcă normele de conviețuire socială, polițiștii îi vor sancționa.

Echipajele de patrulare vor identifica și sancționa persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau care fumează în spațiile publice amintite mai sus, transmite PS3.

Pe lângă asta, agenții din cadrul poliției locale Sector 3 vor avea în vizor și bucureștenii care dețin animale de companie. În situația în care polițiștii vor observa că respectivii nu stâng mizeria lăsată în urmă de patrupezii lor, aceștia vor aplica amenzi:

Se vor afla în vizorul polițiștilor locali posesorii de animale de companie care folosesc miniparcurile și locurile de joacă pentru plimbarea câinilor și nu păstrează curățenia.🐾

Sancțiunile contravenționale pe care bucureștenii le pot primi pentru mizeria animalelor lăsată pe străzi, în parcuri sau pe spațiile verzi, sunt reglementate la nivelul primăriilor de sector. Pe raza Municipiului București, acesta sunt cuprinse între 200 – 3.000 lei.

Primăria Sectorului 3 a decis să implementeze aceste patrule pe două roți deoarece deplasare pe bicicletă este mai eficientă pentru monitorizarea zonelor dintre blocuri. De asemenea, acest mod de transport este mai rapid.

Sesizările pe care cetățenii din Sectorul 3 le vor face prin intermediul apelurilor telefonice, pe zona unde se află polițiștii pe două roți, vor fi transmise către agenții din teren, în cazul în care acestea fac obiectul atribuțiilor lor.

Cookies