ȘTIRI

Patru persoane suspectate că ar fi prejudiciat o instituţie financiară cu 21000 de lei, cercetate

Din verificările efectuate de poliţiştii bucureşteni a reieşit faptul că, în perioada aprilie -septembrie 2009, una dintre suspecte, în calitate de agent al instituţiei financiare păgubite, ar fi încheiat în mod fraudulos două contracte de credit, aprobate şi acordate ulterior de către instituţia de creditare. Prin contractarea acestor credite cu acte false şi pe numele unor persoane care în realitate nu au încheiat aceste contracte, suspecta a creat un prejudiciu de 3.800 lei.

Continuând verificările, poliţiştii  au mai stabilit că suspecta ar mai fi încheiat, cu ajutorul unei femei, un alt contract de credit. Aceasta din urmă i-ar fi pus la dispoziţie, fără acordul titularului, mai multe documente în baza cărora reprezentanta instituţiei financiare păgubite ar fi întocmit în fals contractul de credit, obţinând astfel 2.300 lei. Ulterior comiterii faptei, suma de bani astfel obţinută ar fi fost împărţită între cele două femei.

Poliţiştii bucureşteni au reuşit să probeze şi caracterul fraudulos al unui al patrulea contract de credit, încheiat prin acelaşi mod de operare. Astfel,  în baza unei înţelegeri cu alţi doi suspecţi –  un bărbat şi o femeie, angajata instituţiei financiare a întocmit, în baza unor documente falsificate, un contract de credit în valoare de 1.500 lei, sumă ce a fost ulterior împărţită între cei trei. Pentru contractarea acestui credit, suspectul a falsificat mai multe acte necesare contractării, pe care le-a pus ulterior, prin intermediul unei femei, la dispoziţia agentului instituţiei financiare păgubite.

La data de 19 ianuarie., pentru probarea întregii activităţi infracţionale, poliţiştii bucureşteni, acţionând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au efectuat patru percheziţii în Bucureşti şi judeţul Prahova, ocazie cu care au fost ridicate documente, înscrisuri şi medii de stocare.

Prejudiciul cauzat este în valoare totală de 21.000 lei, cercetările fiind continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnatură privată, cu suspecţii în stare de libertate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button