Patru spitale din București vor fi echipate cu aparatură care să reducă riscul de infecții nosocomiale. Banii au fost obținuți prin PNRR, anunță Nicușor Dan

06 mart. 2023
212 afișări
Patru spitale din București vor fi echipate cu aparatură care să reducă riscul de infecții nosocomiale. Banii au fost obținuți prin PNRR, anunță Nicușor Dan
Patru spitale din București vor fi echipate cu aparatură care să reducă riscul de infecții nosocomiale. Banii au fost obținuți prin PNRR, anunță Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Patru spitale din București vor beneficia de echipamente și materiale ce au ca scop reducerea riscului de infecții nosocomiale, anunță primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan anunță că va achiziționa echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Nicușor Dan a transmis, pe pagina sa de Facebook, că vor fi achiziționate echipamente și materiale menite pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale. Valoarea acestora ajunge la 30 de milioane de lei.

Banii pentru cumpărarea acestor materiale medicale au fost obținuți din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Acestea sunt cele patru spitale care vor beneficia de noile achiziții:

  • Spitalul Clinic de Nefrologie „Doctor Carol Davila”,
  • Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”,
  • Spitalul Clinic de Obstetrică-ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”,
  • Spitalul Clinic de Copii „Doctor Victor Gomoiu”.

Nicușor Dan transmite că se vor găsi soluții pentru finanțarea proiectelor la celelalte spitale administrate de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Această instituție este coordonată de viceprimarul Horia Tomescu.

Spitalele Colentina și Colțea au fost echipate cu aparatură de ultimă generație

La spitalele Colentina și Colțea s-au achiziționat recent echipamente medicale de ultimă generație, a transmis Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook. Cele două mari spitale oferă servicii medicale pentru un număr de peste 300.000 de pacienți în fiecare an.

Pentru cele două unități medicale s-au cumpărat sterilizatoare cu abur și cu plasmă, acestea având o capacitate mare. Achizițiile au avut o valoare totală de 4,41 milioane de lei.

De asemenea, la Spitalul Clinic Colțea, s-a investit în mai multe aparate medicale, precum:

  • aparate mobile pentru radiologie,
  • o platformă pentru sigilare vasculară (electrochirurgie),
  • o trusă de videoendoscopie terapeutică,
  • un sistem complet de videostroboscopie,
  • un sistem de chirurgie minim invazivă ORL,
  • 4 aparate de anestezie cu monitor inclus,
  • un sistem complet pentru analiză citogenetică și hibridizare fluorescentă in situ,
  • o autosanitară tip A2.

Administrația spitalului a achiziționat și echipamente cu scopul de a îmbunătăți nivelul de îngrijire și de tratament garantat pentru toți pacienții spitalului.

Aparatele medicale au fost cumpărate prin ASSMB, având o valoare totală de circa 25 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies