Patru școli din București se închid din cauza Covid. Ultima decizie a CMBSU

08 oct. 2021
212 Afișari
Patru școli din București se închid din cauza Covid. Ultima decizie a CMBSU
Patru școli din București se închid din cauza Covid. Ultima decizie a CMBSU

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus vineri suspendarea cursurilor cu prezența fizică pentru 4 școli din Capitală.

CMBSU a dispus vineri, 8 octombrie, în ședință extraordinară, închiderea a patru școli din București unde au fost înregistrate cazuri de COVID.

Se suspendă cursurile cu prezență fizică în cazul următoarelor unități școlare:

–        Școala Gimnazială Vasile Alecsandri – Str. Știrbei Vodă nr. 32-34, sector 1, pentru perioada  11.10-24.10.2021;
–        Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu – Str. Pajurei nr. 9, sector 1, pentru perioada  08.10-21.10.2021;
–        Liceul Tehnologic Sf. Pantelimon – Str. Hambarului nr. 12A, sector 2, pentru perioada  11.10-24.10.2021;
–        Colegiul Național Octav Onicescu – Str. Vatra Dornei nr. 8, sector 4, pentru perioada  08.10-21.10.2021;

În ce condiții se suspendă cursurile

Cursurile se suspendă la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar. Este una dintre situațiile în care se suspendă cursurile, potrivit ordinului comun al Ministerului Sănătății / Educației.

Suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe se dispune în următoarele situații:

a) La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar. În această situație se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

b) La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal se efectuează ancheta epidemiologică și testarea contacților acestuia. Conducerea unității de învățământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeași clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.

c) La apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal, profesional și postliceal, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă. Măsura suspendării este dispusă prin decizia conducerii unității de învățământ/instituției conexe, după consultarea DSP/DSPMB, cu aplicarea prevederilor art. 9 alin (4) din Ordinului Ministrului Educației și Cercetării nr. 5447/2020.

Cookies