ARHIVA B365

Patru protestatari, ridicaţi de poliţie. Unul a ajuns la spital

Cei patru protestatari au fost ridicaţi după ce s-au manifestat violent când s-a încercat ruperea cordonului jandarmi din faţa Guvernului de către manifestanţi. Ei au fost duşi la Secţia 2 de Poliţie, unul dintre ei solicitând îngrijiri medicale, astfel că a fost condus de jandarmi la Spitalul Floreasca.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a spus că intervenţia jandarmilor a avut loc deoarece grupurile de persoane „s-au manifestat violent”, au bruscat forţele de ordine şi au aruncat cu materiale pirotehnice şi cu pietre asupra acestora. „A fost necesară intervenţia noastră şi folosirea materialelor din dotare, substanţe iritant lacrimogene, pentru a stopa intenţia lor de blocare a circulaţiei în centrul capitalei, scrie romaniatv.net. 

Au fost momente când circulaţia a fost blocată şi s-au forţat cordoanele de jandarmi care au încercat să stopeze acest lucru de-a lungul traseului protestatarilor. Persoanele care se află în Piaţa Victoria au dorit blocarea circulaţiei în faţa Guvernului şi au blocat-o la un moment dat, spre Kiseleff, dar acum se circulă normal”, a mai spus Enache pentru Agerpres.

„Parlament penal, fugi de tribunal?” Sute de protestatari s-au strâns duminică, în jurul orei 16.00, în Piaţa Universităţii, cu scopul de a merge în Piaţa Victoriei. Aceştia au ajuns în faţa sediului Guvernului în jurul orei 19.00, unde au scandat lozinci antiguvernamentale, dar şi împotriva noilor modificări legislative aduse Codului penal, precum şi faţă de situaţia de la Pungeşti, judeţul Vaslui.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button