Patru persoane, bănuite că vindeau droguri pe lângă școli din București, au fost reținute. Dealerii ar fi făcut peste 20.000 de lei din vânzări

07 apr. 2023
320 afișări
Patru persoane, bănuite că vindeau droguri pe lângă școli din București, au fost reținute. Dealerii ar fi făcut peste 20.000 de lei din vânzări
Patru persoane, bănuite că vindeau droguri pe lângă școli din București, au fost reținute. Dealerii ar fi făcut peste 20.000 de lei din vânzări. Sursa foto: DIICOT

Mai multe persoane sunt bănuite că ar fi vândut droguri în apropierea unei școli din Sectorul 5 al Capitalei.

Au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare în București, în urma cărora s-au descoperit sume mari de bani și cantități de substanțe interzise.

Polițiștii au făcut nouă percheziții domicilare în București

Potrivit IGPR, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au făcut nouă percheziții domiciliare în București.

A fost descoperită suma de 20.300 lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri.

Polițiștii au mai găsit, pe lânga suma de bani, următoarele:

  • 100 grame de cannabis
  • cocaină
  • 8 telefoane mobile cu cartele SIM
  • 2 cântare electronice
  • un mărunțitor electric

Anterior, în urma activităților desfășurate în acest caz, polițiștii au mai indisponibilizat cannabis, comprimate de ecstasy și cocaină.

Șapte persoane sunt bănuite că ar fi comercializat droguri

În perioada aprilie 2022 – martie 2023, șapte persoane sunt bănuite că ar fi comercializat, în mod repetat substanțe interzise precum: cocaină, ecstasy și cannabis. O parte din vânzări s-ar fi desfășurat în apropierea unei unități de învățământ din Sectorul 5, conform unui comunicat.

În cauză, s-a reținut că, în perioada aprilie 2022 – martie a.c., bănuiții ar fi comercializat, în mod repetat, diverse cantități de droguri de risc și mare risc (cocaină, ecstasy și cannabis), către consumatori din București.

Parte din actele materiale (vânzarea de droguri de risc și mare risc) ar fi fost realizate în proximitatea unei unități școlare din sectorul 5 al municipiului.” a anunțat Poliția Capitalei

Procurorii DIICOT au reținut patru persoane bănuite și au dispus măsura controlului judiciar față de alte trei.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, față de alte patru persoane bănuite.

În comunicat se mai precizează că:

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies