Patru păduri urbane vor răsări în București, în Sectorul 1, promite Clotilde Armand. 73.000 de arbori și arbuști vor fi plantați, spune proiectul care intră joi la vot

10 apr. 2024
389 afișări
Patru păduri urbane vor răsări în București, în Sectorul 1, promite Clotilde Armand. 73.000 de arbori și arbuști vor fi plantați, spune proiectul care intră joi la vot
Patru păduri urbane vor răsări în București, în Sectorul 1, promite Clotilde Armand. 73.000 de arbori și arbuști vor fi plantați, spune proiectul care intră joi la vot. Imagine simbol: wirestock/Freepik

Patru păduri urbane ar urma să fie plantate în Sectorul 1, promite Clotilde Armand. Proiectul ce prevede plantarea a 73.000 de arbori și arbuști urmează să fie supus la vot joi, 11 aprilie, în ședința Consiliului Local Sector 1.

Clotilde Armand: Plantăm patru păduri urbane în Sectorul 1 finanțate prin PNRR

Primarul Sectorului 1 spune că în Sectorul 1 vor fi plantate patru păduri urbane finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Unde vor fi plantate cele patru păduri urbane:

🌳 la intersecția Șoselei Străulești cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad (2.557 mp),

🌳 pe strada Gheorghe Pripu (5.081 mp),

🌳 pe strada Marginei (10.084 mp),

🌳 pe strada Străulești (6.121 mp).

În prezent, pe aceste suprafețe este vegetație crescută spontan, resturi de construcție și tot felul de împrejmuiri improvizate.

Pe cele patru terenuri vor fi plantați aproximativ 73.000 de puieți forestieri:

  • diferite specii de arbori: stejar roșu, stejar penduculat, stejar brumăriu, cer, dud, plop alb, tei argintiu, frasin, frasin de baltă și salcâm,
  • și arbuști: alun, corn, liliac, sălcioară, păducel, sânger și lemn câinesc.

Pădurile urbane vor fi înconjurate de garduri vii: glădiță, cătină roșie și lemn câinesc.

Conceptul de pădure urbană este relativ nou și a apărut datorită nevoilor locuitorilor din marile orașe: reducerea poluării, spații pentru recreere, conservarea biodiversității, modelarea microclimatului etc.

Este un proiect pe termen lung, care are ca scop creșterea calității vieții cetățenilor, protejarea ariei naturale și combaterea schimbărilor climatice, spune Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Proiectul urmează să fie supus la vot

Proiectul urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/ 2023/ C2/ Componenta C2- Păduri și protecția biodiversității. Suma totală eligibilă este de 1,2 milioane de lei.

Pe durata implementării proiectului pot apărea cheltuieli neeligibile, iar acestea vor fi asigurate din bugetul local.

Mai există un singur pas: aprobarea proiectului, în ședința de joi, 11 aprilie, de către Consiliul Local Sector 1 controlat de PNL și PSD.

Mă aștept la orice, deoarece suntem în plină campanie electorală, avem zeci de proiecte vitale care sunt blocate, dar refuz să cred că vor opri plantarea a 73.000 de arbori și arbuști în Sectorul 1, ar fi prea mult și de-a dreptul ticălos. Lucrăm la acest proiect de mai multe luni: am cadastrat toate zonele, terenurile sunt în administrarea noastră și nu au probleme juridice, am obținut toate avizele necesare, au fost sute de ore de birocrație, pentru ca o mână de consilieri să-l blocheze, a conchis primarul Sectorului 1.

Cookies