Patru noi pasaje rutiere ar trebui să fie gata, vara aceasta, în București. În ce zone ale orașului sunt

23 feb. 2023
2858 Afișari
Patru noi pasaje rutiere ar trebui să fie gata, vara aceasta, în București. În ce zone ale orașului sunt
Patru noi pasaje rutiere ar trebui să fie gata, vara aceasta, în București. În ce zone ale orașului sunt. Sursa foto: Facebook/ Robert Negoita

În vara acestui an, bucureștenilor le-au fost promise patru pasaje noi. Unul dintre acestea se localizează în Sectorul 2, două în Sectorul 3, iar ultimul se găsește în Sectorul 4. Se vorbește despre pasajele: Doamna Ghica, pasajul de la intersecția bd. Metalurgiei cu str. Turnu Măgurele și cele două pasaje din zona Theodor Pallady, la ieșirea spre A2.

Patru noi pasaje în București

Marți, 21 februarie, constructorul-Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat că a fost montat și ultima bucată de tablier la pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica. O să urmeze lucrări de sudură, ulterior montarea predalelor, o parte din ele deja fiind aduse în șantier, iar ultima dată va fi montat stratul de uzură.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 a anunțat că pasajul va fi gata la vară și că, în aproximativ patru săptămâni, se va relua circulația tramvaiului 21. Acesta a declarat într-o postare pe Facebook legat de terminarea proiectului:

Așa cum am promis, toate elementele tablierului de la Doamna Ghica sunt pe poziții din februarie, chiar mai devreme decât previziona graficul de execuție. La vară vom circula pe acest pasaj.

Lucrările de la pasajul Doamna Ghica au început în anul 2018 și aveau termen de finalizare în 2020. Primăria Sectorului 2 a contribuit cu o sumă de bani la realizarea pasajului, acesta fiind construit de Primăria Capitalei. Pasajul are 2 benzi, având o lungime de 216 de metri și rampele de acces o lungime de 96 de metri. Valoarea estimativă a proiectului este de 110.034.377,95 lei fără TVA, potrivit HotNews.ro.

Pasajul suprateran Europa Unită

Nu doar lucrările de la Doamna Ghica sunt aproape de final, ci și cele de la Pasajul suprateran Europa Unită care a fost făcut de Primăria Sectorului 4 la intersecția Bulevardul Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 a anunțat că a început turnarea primei plăci de beton urmând asfaltarea pasajului.

Primarul a declarat printr-o postare publicată pe Facebook că muncitorii sunt pregătiți de executarea proiectului:

Se toarnă prima placă de beton la calea de rulare a Pasajului Europa Unită! Șase autobasculante sunt deja pregătite cu circa 60 de metri cubi de material, iar muncitorii sunt pe poziție pentru a executa lucrarea potrivit proiectului. Le urez mult succes!

Lucrările la acest pasaj au început în anul 2022 în luna februarie, iar termenul de finalizare este în anul 2023 prin luna iunie. Valoarea proiectului este de  85.801.655,84 lei cu TVA.

Pasajele din Sectorul 3

Au avansat și lucrările la pasajul de la ieșirea spre A2 /intersecția bd. Theodor Pallady cu str. Drumul între Tarlale. Structura a fost finalizată, a fost turnat stratul de beton, a fost realizată hidroizolația. Urmează lucrările la rampe și turnarea asfaltului.

Lucrările au demarat în aprilie 2022, iar termenul de finalizare este aprilie 2023.

De asemenea, avansează lucrările și la Pasajul de la intersecția bd. Pallady cu strada Teclu. Cu toate că lucrările au început în noiembrie 2022, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a declarat că la vară se va pute circula și pe acest pasaj.

Lucrările au început în noiembrie 2022, iar termenul de finalizare anunțat de primarul S3 este 1 mai 2023, conform HotNews.ro.

Cookies