CONTRIBUTORS

Patru noi grădiniţe se construiesc în Sectorul 5 din Capitală. VEZI UNDE

Potrivit anunţului lansat, astăzi, pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), Ministerul Dezvoltării intenţionează să construiască în Sectorul 5 al Capitalei un număr de patru grădiniţe de stat.

Investiţia se ridică la suma de 3,82 milioane de lei (peste 900.000 de euro), fondurile fiind alocate de MDRT.

Noile grădiniţe ar urma să fie ridicate în incinta unor şcoli din Sectorul 5, în cadrul unui program naţional de construcţie a 400 de creşe şi grădiniţe pe care ministrul Elena Udrea l-a lansat în urmă cu aproape doi ani.

Creşele şi grădiniţele vor fi amplasate după cum urmează:

– Liceul Teoretic „Ion Barbu”, str. Nabucului nr.18 – cu trei grupe

– Şcoala nr. 124, str. Mărgeanului, nr. 25A – cu o singură grupă

– Şcoala nr. 125, Şos. Bucureşti – Măgurele, nr. 45 – cu trei grupe

– Şcoala nr. 139, Şos. Alexandriei, nr. 21 – cu o singură grupă.

Ministerul menţionează că ofertele pot fi depuse la sediul instituţiei până pe data de 6 martie 2012, la ora 10.00.

Pe lista MDRT se mai află cinci grădiniţe-creşe în Sectorul 2, două în Sectorul 3 şi trei unităţi de învăţământ în Sectorul 6, după cum B365.ro a scris aici. Elena Udrea a anunţat în urmă cu aproape jumătate de an că sectoarele 1 şi 4 din Capitală ale primarilor Andrei Chiliman (PNL) şi Cristian Popescu Piedone nu au depus solicitări pentru construcţia de creşe şi grădiniţe. Între timp însă, situaţia s-a schimbat cel puţin în Sectorul 4 unde, după ce Piedone a anunţat că va candida sub sigla UNPR, a declarat pentru B365.ro că va primi finanţare pentru construcţia a 15 grădiniţe.  „Colaborarea cu UNPR a adus primele rezultate: 15 grădiniţe noi. La jumătatea anului vor fi gata”, a spus Piedone în luna decembrie. La finele lui octombrie 2011, primarul Sectorului 4 a anunţat că se retrage din toate funcţiile de conducere ale Partidului Conservator şi că este dispus să colaboreze cu orice formaţiune politică care îl va ajuta financiar pentru a-şi pune în practică proiectele.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button