FIT CITY

Patru noi centre de arşi în România, anunţă premierul Cioloş. Unde vor fi construite

„Am anunțat deja un program național pentru arși care vizează investiții în patru centre de arși la Iași, Târgu Mureș, Timișoara și București. Totodată, în cadrul Programului Național de Oncologie, (avem — n.r.) un subprogram de oncologie pediatrică cu o alocare preliminară de circa 2% din totalul bugetului de programe și un program pentru asistență medicală dedicată nou-născutului prematur unde se are în vedere modernizarea secțiilor de terapie intensivă neonatală printr-o alocare de minim 3% din bugetul total de programe. Totodată, avem ca obiectiv să continuăm inițiativele deja începute de investiții tip green field, deci practic de la zero, privind trei spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova pentru care sunt alocate fonduri nerambursabile, fonduri europene de 320 de milioane de euro”, a afirmat Cioloș, într-o conferință de presă la Guvern.

Premierul a mai anunțat o alocare „sensibil consistentă și superioară față de cea din 2015” în domeniul cercetării. „Aici obiectivul prioritar este să continuăm investițiile dedicate proiectului de importanță europeană privind laserul de la Măgurele, unde, dincolo de obiectivul nostru de a finaliza construcția și instalarea echipamentelor cheie prevăzute în acest proiect, avem o alocare de aproape 400 de milioane de lei fonduri nerambursabile pentru anul viitor”, a explicat prim-ministrul, conform romaniatv.net. 

Starea răniților de la Colectiv: 24 de persoane încă internate în București, 3 în stare critică

Ministerul Sănătății a anunțat marți că, în spitalele din București, mai sunt internate 24 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv. Trei dintre acestea sunt în stare critică. Alți 29 de pacienţi sunt internați în Marea Britanie, Olanda, Austria, Israel şi Germania.

Spitalul de Arşi: Trei dintre pacienţii de la noi au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti

Conducerea Spitalului de Arşi a anunţat, joi, că va organiza o conferinţă de presă, după ce un medic de la această instituţie medicală a declarat că victimele din Colectiv „au murit într-o bombă cu microbi”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button