Patru magazine de etnobotanice din Capitală au fost închise

de:
01 apr. 2011
2 afișări
Patru magazine de etnobotanice din Capitală au fost închise

Zece magazine care comercializează produse etnobotanice au fost controlate de autorităţi în noaptea de 31 martie/ 1 aprilie.

În urma verificărilor au fost ridicate 201,6 grame de substanţe etnobotanice şi 551 de plicuri cu acelaşi conţinut. Echipele de control au aplicat zece amenzi, în valoare totală de 57.600 lei.

Toate substanţele ridicate au fost înaintate, pentru expertizare, către Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpãrare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fãrã drept.

La acţiune au participat echipele mixte formate din reprezentanţi ai Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – serviciul SIF, Gărzii Financiare, Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale a Jandarmeriei Mun. Bucureşti, Poliţiei Locale Sector 2 şi Primăriei Sector 6.

Mai nou, etnobotanicele sunt comandate îndeosebi pe internet, de pe adresa de e-mail. Ulterior, cumpărătorul primeşte, prin SMS, o parolă de acces de la vânzător.

Cookies