Patru linii STB revin la traseele lor de bază de vineri, 8 septembrie. Acestea au fost modificate pe durata lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica

06 sept. 2023
22535 Afișari
Patru linii STB revin la traseele lor de bază de vineri, 8 septembrie. Acestea au fost modificate pe durata lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica
Patru linii STB revin la traseele lor de bază de vineri, 8 septembrie. Acestea au fost modificate pe durata lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica | Foto simbol: Inquam Photos / George Călin

Patru linii ale Societății de Transport București (STB) revin la traseele de bază pe Strada Doamna Ghica începând de vineri, 8 septembrie. Joi se deschide, oficial, Pasajul Doamna Ghica.

Liniile 143, 243, 282 și N103 revin la traseele de bază pe Strada Doamna Ghica

Liniile 143, 243, 282 și N103 revin la traseele de bază, pe ambele sensuri, pe Strada Doamna Ghica, începând de vineri, 8 septembrie, se arată într-un comunicat. Se deschide traficul rutier pe noul Pasaj Doamna Ghica.

Totodată, vor fi reînființate stațiile „Șoseaua Colentina” (aferentă liniilor 243, 282 și N103 – pe ambele sensuri de mers) și „Bd. Lacul Tei” (aferentă liniilor 243, 282 și N103 – pe sensul spre Șos. Pantelimon), situate pe Strada Doamna Ghica.

Pentru facilitarea transbordărilor și fluidizarea traficului ȋn zonă, autobuzele liniilor 143 și 243 vor opri și ȋn stația „Doamna Ghica” (comun cu linia N120), situată pe Str. Doamna Ghica, după intersecția cu Șos. Colentina, pe sensul spre Șos. Pantelimon.

Tot începând de vineri, vor fi suspendate două stații înființate temporar în timpul lucrărilor de construcție a pasajului:

  • stația „Șoseaua Colentina” (aferentă liniilor 182, 282, 382 și N103), amplasată pe Șos. Colentina, înainte de Str. Doamna Ghica, pe sensul spre Bucur Obor,
  • stația „Doamna Ghica” (aferentă liniei 143), amplasată pe Șos. Colentina, înainte de Str. Doamna Ghica, pe sensul spre Șos. Fundeni.

Joi se deschide Pasajul Doamna Ghica

Pasajul Doamna Ghica se va deschide mâine (joi, 7 septembrie), la ora 10:00, anunță Trustul de Clădiri Metropolitane București (TCMB).

Lucrarea a durat mai mult (cu 3 ani) decât prevedea contractul. Acesta a fost încheiat în mai 2019, iar lucrările de construcție au fost începute în toamna aceluiași an și aveau ca termen de finalizare luna octombrie a anului 2020.

Podul rutier are patru benzi, câte două pe fiecare sens, și o bandă de încadrare. La baza podului au fost amenajate parcări, iar valoarea lucrărilor de proiectare și execuție se ridică la 110.000.000 de lei.

Cu două zile înainte de inaugurare, bucureștenii din zonă au fost rugați, printr-un anunț, să își mute mașinile parcate sub pod, pentru a se face marcajele rutiere.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies