Patru lanțuri de magazine retrag o băutură BIO. Loturi contaminate cu oxid de etilenă | FOTO

30 aug. 2021
4926 Afișari
Patru lanțuri de magazine retrag o băutură BIO. Loturi contaminate cu oxid de etilenă | FOTO
Patru lanțuri de magazine retrag o băutură BIO. Loturi contaminate cu oxid de etilenă | FOTO

Patru lanțuri de magazine retrag o băutură BIO din cocos. S-au descoperit loturi contaminate cu oxid de etilenă, potrivit informațiilor transmise de ANSVSA.

Patru lanțuri de magazine retrag o băutură BIO. Loturi contaminate cu oxid de etilenă, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANSVSA – Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Patru lanțuri de magazine retrag o băutură BIO

Marile lanțuri de magazine Carrefour, Metro, Auchan și Selgros retrag produsul aflat sub marca Alpro, și anume Alpro Cocos BIO, 1L, din cauza prezenței oxidului de etilenă. Oxidul de etilenă este o substanță cancerigenă care, în cantități mari, poate provoca probleme grave de sănătate. De asemenea, oxidul de etilenă este o substanță interzisă în Uniunea Europeană.

Recomandăm și: Alertă în București. Suplimente cu calciu și zinc au fost retrase de pe rafturi | FOTO

Informările despre produsul retras din cele patru lanțuri de magazine sunt prezente pe site-ul ANSVSA.

 

Pentru produsul Alpro Cocos BIO, 1L, s-a folosit guma de guar – E412 (un agent de îngroșare). Agentul a fost contaminat, prin alăturare, în timpul transportului, din cauza unor plante dintr-un lot anterior, tratate cu oxid de etilenă.

„Loturile menționate sunt izolate și bine identificate”, se arată în informarea oficială.

Loturi contaminate cu oxid de etilenă

DANONE P.D.P.A srl îi asigură pe consumatori că nu există niciun pericol pentru sănătatea acestora, dar pentru a elimina orice suspiciune, s-a decis rechemarea produselor.

Recomandăm și: Un alt sortiment de înghețată este retras de pe piață. Au fost descoperite cantități mari de oxid de etilenă

Loturile rechemate sunt:

  • 22.11.2021;
  • 29.11.2021;
  • 03.01.2022;
  • 17.01.2022.

Consumatorii care doresc să primească banii înapoi pentru produs sunt rugați să-l returneze la magazinul de unde l-au cumpărat, până la data de 18 septembrie 2021. Trebuie să prezentați bonul fiscal pentru restituirea contravalorii.

Dacă aveți mai multe întrebări, puteți suna la Telefonul Consumatorului: 0371.520.005.

Trei milioane de produse bănuite că ar fi contamine cu oxid de etilenă au fost retrase de pe piața din România în ultimele luni.

„Dar în urma analizelor efectuate nu s-a identificat în aceste produse oxidul de etilenă. Motivul retragerii a fost principiul precauției.”, a declarat Mihai Ponea, directorul General al Direcției Generale Siguranța Alimentelor, potrivit antena3.ro.

 

Cookies