Patru indivizi au fost arestați preventiv pentru că ar fi îmbătat și jefuit mai mulți turiști străini în Centrul Vechi. Prejudiciul: 450.000 de lei

15 iun. 2024
369 afișări
Patru indivizi au fost arestați preventiv pentru că ar fi îmbătat și jefuit mai mulți turiști străini în Centrul Vechi. Prejudiciul: 450.000 de lei
Patru indivizi au fost arestați preventiv pentru că ar fi îmbătat și jefuit mai mulți turiști străini în Centrul Vechi. Prejudiciul: 450.000 de lei | Sursa foto: Agerpres

Patru indivizi au fost arestați preventiv, iar alți doi au fost arestați la domiciliu, fiind acuzați că se împrieteneau cu turiști străini veniți în localuri din Centrul Vechi al Capitalei, le ofereau băuturi alcoolice și, profitând de starea lor de ebrietate, îi jefuiau sau le goleau conturile bancare.

Patru turiști au căzut victime ale acestei grupări, mai exact doi britanici, un german și un american care are și cetățenie belgiană.

Inculpații au furat bani, telefoane, bijuterii

Inculpații identificau cetățeni străini în Centrul Vechi, îi duceau în incinta a două localuri, sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane și, ulterior, profitând de starea lor în urma consumului de alcool, le sustrăgeau telefoanele mobile sau cardurile bancare, potrivit Poliției Capitalei, scrie Agerpres.

Telefoanele erau deblocate cu ajutorul funcției de recunoaștere facială, iar indivizii transferau banii în alte conturi sau făceau plăți la POS-uri. Prejudiciul adus este de aproximativ 450.000 lei.

În plus, la sfârșitul lunii aprilie, inculpații au intrat într-un apartament unde locuia un turist străin, de unde au sustras bijuterii, un laptop, un Ipad, două telefoane mobile, cardul bancar și pașaportul.

Ulterior, sub pretextul că îi vor recupera bunurile și pentru a utiliza cardul bancar sustras, inculpații l-au sechestrat pe turist, încuindu-l timp de cinci zile într-un club din Centrul Vechi.

Poliția Capitalei a fost sesizată după ce bărbatul respectiv a fost observat la primul etaj al unui club de masaj erotic din Centrul Vechi și părea că este blocat în interior, strigând după ajutor.

Citește și:

Cum activa gruparea din Centrul Vechi

Potrivit unor informații neoficiale, gruparea din Centrul Vechi ar fi fost ajutată de mai mulți administratori ai unor baruri, direct sau prin intermediul unor angajați, precum barmani, ospătari, angajate hostess și alți complici, care desfășurau acte pregătitoare. Aceștia se împrieteneau cu turiști străini și le ofereaua gratuit anumite servicii, dar și băuturi alcoolice, potrivit Antena 3 CNN.

Mai exact, administratorii, barmanii, ospătarii sau angajatele hostess, în momentul efectuării plăților, profitând de neatenția sau starea de ebrietate a clienților, adăugau în plus zerouri pe terminalul POS, astfel încât o consumație de 1.000 lei ajungea să fie 10.000 lei sau tastau suma reală a unei băuturi de mai multe ori pe noapte.

Cookies