ȘTIRI

Patru hectare din Parcul Plumbuita au fost retrocedate

In 2013, Primaria sectorului 2 anunţase ca exista sperante ca Parcul Plumbuita să fie salvat, castigand procesul de retrocedare la Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta decizie a fost atacata insa la Inalta Curte de Casatie si Justitie care vara trecuta a dat castig de cauza mostenitorilor.

Imediat dupa sentinta din 2013, Primaria de sector anunta ca terenul a fost restituit gresit, deoarece proprietarii au fost expropriati in 1943 si despagubiti la vremea respectiva, deci nu mai aveau niciun drept.

Primarul Neculai Onţanu a formulat cerere de intervenţie în interesul Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Administraţiei Domeniului Public, dosarul având ca obiect RECURSUL promovat împotriva deciziei de restituire a
terenului din Parc, care s-a aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Au fost comunicate totodată şi actele ce demonstrează amplasamentul greşit al terenului restituit de către instanţa de apel, precum şi documente ce atestau existenţa titlului legal al statului asupra terenului restituit, informa atunci un comunicat al Primăriei. 

Trifu, vicepresedintele asociatiei Ecocivica, care a fost parte in procesul de la ICCJ de partea Primariei Capitalei, spune ca municipalitatea nu s-a aparat suficient.

„Primaria Capitalei, cea care are de fapt terenul, Primaria Sectorului 2 avand doar drept de administrare, nu s-a aparat prea bine din punct de vedere juridic. Noi am solicitat din arhiva Primariei Capitalei daca proprietarul terenului a primit despagubire de la Maresalul Antonescu, atunci cand s-a facut parcul. Noi stim si exista documente ca toata lumea din zona a primit despagubire. Exista un tabel, insa in dreptul familiei Barbulescu randul a fost sarit, iar Primaria Capitalei trebuia sa aiba date daca acesti oameni au fost despagubiti sau nu. Noi nu am primit insa nicio informatie de la Primaria Capitalei pentru a o depune la dosar”, a declarat Dan Trifu pentru romaniacurata.ro, conform Hotnews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button