Patru expoziții ne așteaptă, în aprilie, la Celula de Artă. Avem și Art Battle, competiția de pictură live de la Palatul Bragadiru

12 apr. 2024
1706 afișări
Patru expoziții ne așteaptă, în aprilie, la Celula de Artă. Avem și Art Battle, competiția de pictură live de la Palatul Bragadiru
Patru expoziții ne așteaptă, în aprilie, la Celula de Artă. Avem și Art Battle, competiția de pictură live de la Palatul Bragadiru | Sursa foto: Celula de Artă

Luna aceasta au loc, la Celula de Artă, patru vernisaje și o ediție a competiției de pictură live Art Battle. Bucureștenii sunt invitați în spațiile galeriei neconvenționale pentru a admira operele ale mai multor artiști, precum Beaver, Laura Sima.

Expozițiile lunii aprilie la Celula de Artă 🎨

La Celula de Artă au loc, în aprilie, patru noi vernisaje:

  • la Art Safe, în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29, se poate vizita expoziția artistului Beaver, Gray Area,
  • pe 14 aprilie se deschide sezonul Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry, plus un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu,
  • pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53,
  • pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași zi.

Expoziția „Gray Area”

Joi, 11 aprilie, în cadrul Combinat Open Doors 7, un proiect The Institute, a avut loc vernisajul expoziției Gray Area, a artistului Beaver, despre care Andreea Eliza Petrov, din echipa Celulei de Artă, spune:

„Gray Area” este un univers care vrea să te absoarbă. Te provoacă. Se joacă. Există dezinhibat. Încalcă regulile intenționat. Este un contrapunct. Te irită zâmbind. Este prieten cu pop-art-ul. Îmbrățișează o estetică "highbrow kitsch" – după cum declară chiar artistul – și se mândrește cu asta. Clișeele specifice kitsch sunt modelate cu nesaț în noi și noi forme, ca o plastilină moale, asmuțite de o întrebare provocatoare: „de ce nu?”.

Griul este un refren. Este un teren de joacă. Este un sol fertil pentru orice îl interesează mai presant pe artist, născând multiple subteme și infinite posibilități. El creează un efect de colaj prin suprapunerea unor forme, ca decupate, care îl fragmentează. El aduce în discuție un duel între culoare și non-culoare, între plat și pictural, parcurgând linia fină dintre armonie și disonanță, ordine versus haos, plăcut versus neplăcut.

Beaver este un artist plastic contemporan care a studiat grafica, însă este mai interesat și preocupat de pictură. De obicei pictează în ulei, dar se joacă și cu alte materiale. Artistul este divers, fie lucrează cu meticulozitate și realist, fie puternic abstract.

„Metal Poetry” la Galeria Verticală

La vernisajul de pe 14 aprilie, de la Galeria Verticală din incinta Random Space, Cristina Dinu, sculptor metalist, îndeamnă spectatorii la contemplare, prin expunerea conceptul ei, „Metal Poetry”, fiind un performance sculptural unde materia primă brută întâlnește dorința arzătoare a artistului de a crea, transmite și surprinde metaforele vieții într-un mod spontan și, în același timp, jucăuș.

Spectacolul în aer liber va scoate simțurile din rutina cotidianului, dar și o provocare pentru public, de a trăi și de a experimenta pe propria piele, alături de artistă, focurile creației, timp de o oră.

Cristina Dinu s-a născut în București și și-a început incursiunea în drumul artei, în 2008, ca artist restaurator (metal). S-a specializat (master) în anul 2015, în cadrul Universității București, ca restaurator/conservator, în Știința Conservării/Restaurării operelor de patrimoniu prin metode fizice și chimice avansate, în cadrul masteratului interdisciplinar.

Expoziția este deschisă publicului la Random Space, pe strada Popa Petre, nr. 21, până pe data de 26 mai.

Expoziția „Locus Sigilli”, în spațiul acvariu al Celulei de Artă

Vineri, 19 aprilie, în spațiul acvariu al Celulei de Artă de pe Bd. Carol nr. 53, va avea loc și vernisajul expoziției „Locus Sigilli”. Artista Laura Sima își propune să recupereze un discurs identitar aflat la intersecția dintre obiectele purtabile și imagine, dintre amprenta unei ștampile și bijuterie într-o perioadă în care mass-media și rețelele sociale au, în final, efectul contrar – ne aruncă în anonimat.

Laura Sima este designer de bijuterie, cu practici de lucru interdisciplinare între grafică și obiect. A studiat Comunicare Socială, este doctor în Filologie al Universității din București, Școala Doctorală Spațiu, Imagine, Text, Teritoriu, Centrul de Excelență în Studiul Imaginii.

Expoziția va putea fi văzută la orice oră până pe data de 19 mai.â

Competiția de pictură live Art Battle

Pe data de 27 aprilie, în cadrul celei de-a treia ediții a competiției de pictură live Art Battle de la Palatul Bragadiru, va avea loc și deschiderea expoziției re-LEAF.

Aceasta continuă conceptul LEAF (Limited Edition Art Fair), festivalul de artă în serie limitată ce își propune să prezinte publicului serii mici de lucrări de artă realizate prin cianotipie, serigrafie, colaj, gravură, fotografie analog, daguerotipie, grafică, monotip, print, lucrări originale sau copii personale inspirate de opere celebre, toate cu prețuri accesibile, pentru toți iubitorii și colecționarii de artă.

Mai multe detalii atât despre artiștii care expun la re-LEAF, cât și despre cei care vor fi selecționați pentru competiția Art Battle vor fi comunicate ulterior pe Facebook și Instagram Celula de Artă.

Până pe 14 aprilie va mai putea fi văzută la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53 și expoziția My Light Darkness, a artistei Medeea Stănescu, până pe 26 aprilie, la salonul permanent al Celulei de Artă de la Palatul Bragadiru, și expoziția „Glorii” a artistului Sebastian Beianu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies