Patru elevi, arestaţi preventiv, după ce s-au bătut cu săbii şi cuţite, în Bucureşti

de:
24 oct. 2013
0 afișări
Patru elevi, arestaţi preventiv, după ce s-au bătut cu săbii şi cuţite, în Bucureşti

Miercuri, nouă elevi de la liceul Dimitrie Leonida s-au bătut cu săbii şi cuţite, pentru supremaţia în şcoală, anunţă România TV. Patru dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, de poliţiştii din Bucureşti. Ceilalţi 5 sunt urmăriţi penal.

Potrivit avocatei uneia dintre tabere, marţi seară, unul dintre elevi a fost scuipat şi pus să se târască în genunchi în faţa colegilor. Prietenii lui i-au luat apărarea a doua zi şi astfel s-a iscat bătaia cu săbii. Aceasta a mai precizat că, miercuri, în momentul în care elevii pe care îi reprezintă au coborât din autobuz, ceilalţi au scos din ghiozdane cuţite, săbii şi un baston telescopic.

Toţi cei nouă elevi implicaţi în scandal, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 ani, sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, iar cei patru care au fost reţinuţi sunt acuzaţi şi de port ilegal de arme albe.

La faţa locului anchetatorii au găsit obiecte contondente, cuţite, un baston telescopic şi o sabie.

Unul dintre elevii implicaţi în bătaie a ajuns singur la spital.

Incidentul s-a petrecut în cartierul Pantelimon, într-o staţie de RATB.

În urma acestui incident, Poliţia Capitalei a transmis următorul comunicat de presă:

Patru dintre tinerii implicaţi în incidentul petrecut ieri, 23 octombrie a.c., pe o stradă din sectorul 2 al Capitalei, sunt cercetaţi de către poliţiştii bucureşteni în stare de arest preventiv, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 19 zile. Alţi cinci tineri sunt cercetaţi în stare de libertate.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul de săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului.

Reamintim faptul că, în cursul zilei de ieri 23 octombrie a.c., în jurul orelor 08:00, Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că pe Şoseaua Vergului din sectorul 2, mai multe persoane ar fi implicate într-o dispută.

Poliţiştii bucureşteni s-au deplasat cu operativitate la locul faptei şi au identificat persoanele implicate în incident.

S-a constatat faptul că şapte dintre tineri sunt colegi în aceeaşi unitate de învăţământ din Capitală, disputa apărută neavând însă loc în proximitatea unităţii de învăţământ la care aceştia sunt elevi.

Cookies