ȘTIRI

Patru dosare penale ale lui Bercea Mondial, reanalizate. Procurorii ar fi încălcat procedurile

În patru dosare penale în care s-a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Sandu Anghel au fost găsite posibile nereguli, încălcări ale procedurilor judiciare, a anunțat Muscalu în cadrul unei conferințe de presă susținute marți.

Este vorba de trei dosare din domeniul economic și unul de corupție. Muscalu a spus că nu se poate pronunța încă dacă aceste dosare vor fi redeschise. Dosarele au fost închise cu NUP în perioada 2008-2011.

La 9 iulie, judecătorul Horaţius Dumbravă a cerut, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la faptul că la parchetele din judeţul Olt s-au dat o sută de soluţii de neîncepre a urmăririi penale pe numele lui Bercea Mondial.

Secţia de procurori a Consiliului superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, în 17 iulie, Inspecţia Judiciară cu privire la soluţiile date în dosarule în care a fost implicat Bercea Mondial, începând din 2006.

În 23 iulie, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a dispus efectuarea unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care a fost cercetat Bercea Mondial şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button