Patru cluburi din București și două județe, închise de IGSU. „Siguranța celor care își petrec timpul liber în astfel de locații este primordială”

13 nov. 2022
1043 afișări
Patru cluburi din București și două județe, închise de IGSU. „Siguranța celor care își petrec timpul liber în astfel de locații este primordială”
Patru cluburi din București și două județe, închise de IGSU. „Siguranța celor care își petrec timpul liber în astfel de locații este primordială” | Sursă foto: Captură Facebook

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a efectuat controale la mai mulți agenți economici din București și două județe. Inspectorii au verificat daca aceștia respectă regulile de siguranță, iar în urma controalelor patru cluburi din București și două județe au fost închise temporar.

Controale neanunțate în cluburi, discoteci și PUB-uri

Controalele au fost efectuate în acest final de săptămână, prin dispoziția dată de dr. Raed Arafat, Sef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Acțiunile au avut rolul de a verifica dacă este respectat numărul maxim de persoane și accesibilitatea căilor de evacuare.

Inspectorii au verificat operatori economici din:

  • Municipiul București,
  • Județul Iași,
  • Județul Cluj.

Această misiune a vizat cluburile, PUB-urile, barurile, discotecile sau sălile de evenimente. În total, personalul IGSU a controlat 40 de obiective cu aglomerări de persoane.

Patru cluburi din București și două județe, închise temporar

În urma controalelor efectuate, în patru dintre unitățile verificate s-au constata probleme care au dus la închiderea acestora. Mai exact, numărul maxim de persoane admise în incintă fusese depășit, iar cerințele pentru securitatea în caz de incendiu nu erau respectate.

  • Trei dintre unități se aflau în Iași,
  • O unitate se afla în București.

Inspectorii le-au aplicat amenzi (câte 100.000 de lei/fiecare), iar ca măsură complementară a fost decisă oprirea funcționării pentru o perioadă de 60 de zile.

Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt operator economic din Cluj a fost amendat amendă cu 50.000 lei. Un alt operator din București a fost amendat cu 30.000 de lei. Acesta depășise numărul maxim de persoane admise în incintă, însă nu atinsese pragul pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu.

Pe lângă asta, inspectorii au mai dat și:

  • 22 de avertismente,
  • 24 de amenzi, în cuantum de 539.500 lei.

Întrucât siguranța celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare, vor avea un caracter permanent și vor viza inclusiv obiective existente în municipii, orașe și comune din țară, a declarat IGSU.

De la începutul anului 2022, au fost efectuate 2.851 de controale la nivel național în cluburi, baruri, discoteci, unități de alimentație publică, etc. În urma acestora au fost date 11.045 de amenzi, în valoare de 5,1 milioane de lei.

Cookies