Clubul Kulturhaus, închis de Garda Financiară. Clubul a contestat decizia şi rămâne deschis

de:
07 dec. 2012
4 Afișari
Clubul Kulturhaus, închis de Garda Financiară. Clubul a contestat decizia şi rămâne deschis

În noaptea de joi spre vineri, 7 decembrie 2012, comisari din cadrul Comisariatului General au suspendat pentru trei luni activitatea unui club de noapte din Bucureşti (str. Sfânta Vineri), deoarece au constatat încălcarea obligativităţii legale de utilizare a caselor de marcat electronice fiscale, precum şi comercializarea de băuturi alcoolice fără banderole fiscale. Aici funcţionează şi clubul de noapte Kulturhaus. 

Măsura dispusă de Garda Financiară a fost însă zădărnicită de acţiunea în instanţă a reprezentanţilor clubului. Reprezentanţii Kulturahus au confirmat pentru MEDIAFAX că această măsură a fost dispusă în cazul acestui local, însă au negat existenţa neregulilor comunicate de Garda Financiară. Potrivit reprezentanţilor clubului, neregulile constatate de comisari în controlul de joi noapte se reduc la faptul că la două case de marcat din local au fost găsite în plus sumele de 8 şi, respectiv, 22 de lei.

De asemenea, în timpul unor verificări efectuate în cursul săptămânii trecute, comisarii au suspendat pentru trei luni activitatea altor trei localuri din Bucureşti (bd. Decebal), deoarece au constatat acelaşi tip de abateri, informează Garda Financiară într-un comunicat remis B365.ro.

Pe lângă măsurile de suspendare a activităţii comerciale, comisarii au dispus sancţionarea firmele contraveniente şi cu amenzi şi confiscări de bunuri şi sume în cuantum total de 97.943 lei.

Tot Garda Financiară a închis din motive asemănătoare clubul El Grande Comandante şi Champagne Bar Mora. Acesta din urmă nici măcar nu avea casă de marcat.

Recent, cluburile Bamboo şi Barletto au fost închise de Garda Financiară pentru nereguli similare, dar imediat au fost redeschise întrucât acestea au contestat măsura impusă de comisarii fiscali. 

Cookies