ARHIVA B365

Patru bucureșteni, reținuți pentru că au cultivat cannabis într-un desiș de lângă A3

Conform DIICOT, „cu ocazia investigațiilor efectuate s-a stabilit că patru bărbați, cu vârste între 28 și 33 de ani din municipiul București au defrișat un perimetru de 70 de mp într-o zonă cu arbuști și vegetație deasă, aflat într-un loc greu accesibil de la marginea comunei Gherghița, județul Prahova, unde au plantat cannabis, destinat comercializării pe piața ilicită a Capitalei. Cultura outdoor de cannabis se afla în apropierea autostrăzii A3, la aproximativ 30-50 de metri de malul râului Prahova”, scrie romanialibera.ro.

Pentru probarea activităților ilicite a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant, ocazie cu care doi dintre cultivatorii drogurilor de risc au fost prinși în apropierea plantației de cannabis. În autoturismul utilizat de cei doi au fost depistate 100 de grame de cannabis uscat, nutrienți pentru stropierea plantelor și alte obiecte folosite la îngrijirea culturii.

După prinderea în flagrant, procurorii și polițiștii au procedat la dezafectarea plantației compusă din 119 plante de cannabis, cu dimensiunea medie de 120 cm, plantate din răsaduri cu îngrășământ la rădăcină, masa brută a materiei vegetale ridicate de autorități fiind de 32 de kilograme.

„Ulterior au fost depistați și conduși la parchet pentru audieri și ceilalți doi suspecți, fiind pusă în mișcare acțiunea penală față de toți cei patru cultivatori de cannabis”, mai anunță DIICOT.

Procurorii DIICOT – ST Ploiești au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei dintre inculpați, față de aceștia instanța Tribunalului Prahova dispunând măsura arestului la domiciliu. Față de al patrulea inculpat s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button