Patru bucătării mobile străbat Capitala cu ceai şi supă. Oprescu a ieşit pe teren la verificări FOTO

de:
25 ian. 2014
0 Afișari
Patru bucătării mobile străbat Capitala cu ceai şi supă. Oprescu a ieşit pe teren la verificări FOTO

Oprescu a declarat ca „la acest moment se intervine in baterie, atat pearterele principale cat si pe cele secundare, insa actiunea utilajelor esteingreunata de vantul care viscoleste zapada. Din acest motiv ii rog pe soferiibucuresteni, pe cat posibil, sa nu foloseasca autoturismul personal, astfel incat sareusim sa curtam cat mai bine carosabilul”, conform unui comunicat remis de PMB.

Astfel, in acest moment se afla in teren 360 de utilaje care actioneaza prin pluguit, utilajele intervenind in baterie. Pentru a mentine carosabilul practicabil,operatorilor de deszpezire li s-a solicitat sa efectueze schimburile de personal,acolo unde acest lucru este posibil, direct in teren.

Utilajele de deszapezire sunt distribuite astfel:

Sectorul 1: 70 de utilaje

Sectorul 2: 83 de utilaje

Sectorul 3: 54 de utilaje

Sectorul 4: 52 de utilaje

Sectorul 5: 34 de utilaje

Sectorul 6: 67 de utilaje

Avand in vedere temperaturiele scazute inregistrate in Capitala, in acest moment 4 bucatarii mobile cu o capacitate de 2.000 l ceai si supa/3 ore strabat Capitala, oferind asistenta persoanelor surpinse de viscol in statii sau pe strazi.

Totodata au fost intensificate eforturile de identificare si adapostire apersoanelor adulte fara adapost de pe raza Capitalei.

De asemenea, un numar de 5 echipe mobile ale Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti,alaturi de echipajele Politiei Locale, au mers in toate punctele cunoscute ca fiind frecventate de oamenii strazii: Gara de Nord, Piata Iancului, Pod Grozavesti, PasajObor, Parc Cismigiu, Lamotesti, Piata Rosetti, Razoare etc.

Astfel, au fost conduse spre cele trei adaposturi municipale un numar de 438 depersoane care au primit gazduire, hrana si asistenta medicala. Pentru ca a existat si un numar de 56 de persoane care au refuzat adapostirea,acestora le-au fost oferite paturi, ceai si hrana calda, echipele DGASMBmonitorizandu-le pe perioada codului portocaliu permanent.

Tot in aceasta dimineata, primarul Capitalei a convocat si Comandamentul de Iarna,solicitand operatorilor de deszapezire sa mentina utilajele in teren si sa actionezecu prioritate pe strazile principale, continuand cu cele laterale, la intrarile inunitatile si obiectivele sociale (scoli, spitale, institutii publice etc), dar si saacorde atentie sporita pantelor, rampelor si pasjelor.

De asemenea, primarul a cerut ca operatorii manuali sa intervina pentru a curata trotuarele, trecerile de pietoni, statiile si refugiile RATB, precum si gurile descurgere, aplicand si material antiderapant acolo unde este necesar.In cadrul sedintei, reprezentantii ALPAB au aratat ca pe tot parcursul noptiitrecute s-a intervenit in toate parcurile aflate in administrarea PMB, atat cu material antiderapant, cat si manual, prin indepartarea zapezii. De asemenea, s-aintervenit cu sare si nisip in zona treptelor si a podurilor.

Potrivit reprezentantilor Luxten, in aceasta dimineata s-a actionat pentruindepartarea turturilor din pasajele Muncii si Victoriei, fiind verificate ulteriorsi celelalte pasaje din Capitala.

Cookies