Patronul UTI, Tiberiu Urdăreanu, adus la DNA

de:
29 oct. 2015
2 Afișari
Patronul UTI, Tiberiu Urdăreanu, adus la DNA

Vom reveni cu amănunte.

♦♦♦

Fondatorul UTI, Tiberiu Urdăreanu, este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la aproximativ 100 de milioane de euro. UTI Group este împărţit în UTI Systems (furnizează soluţii pentru sisteme de securitate), Cobra Security (furnizează servicii specifice de securitate pentru bunuri şi persoane), UTI Retail Solutions (furnizează echipamente şi soluţii pentru securitatea spaţiilor comerciale şi a fondului de marfă) şi UTI Instal Construct (construcţia şi instalarea de sisteme electrice), informează romaniacurata.ro.

Firma UTI a încheiat, de-a lungul timpului, numeroase contracte cu statul. 

Firmele omului de afaceri au securizat reţelele Bancorex şi Eximbank, Centrala Nucleară de la Cernavodă. UTI a primit 30 de milioane de euro pentru securizarea Aeroportului Henri Coandă Otopeni.

1,4 milioane de euro şi 239,7 miliarde de lei vechi au fost sumele plătite de stat către firmele lui Urdăreanu pentru securizarea staţiilor de metrou din Bucureşti.

UTI a făcut afaceri şi cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru securizarea frontierelor, cu Direcţia Generala a Vămilor, Parlamentul României, Romtehnica, Ministerul Comunicaţiilor Tehnologiei şi Informaţiilor, CONEL. UTI Italy, societate legată de Urdăreanu, a furnizat diferite servicii şi produse pentru SPP.

UTI s-a ocupat și de monitorizarea rețelei de metrou a Metrorex (contract de 11 milioane euro) STS, dar a prestat și pentru Transelectrica, companie în ale cărei stații de transformare a instalat sisteme de securitate, dar și achizitia sistemului informatic al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS). 

UTI Traffic Management SA a realizat și sistemul de management al traficului din Bucuresti și a introdus sistemul automat de taxare în autobuzele din Capitală, iar în urma unui contract câștigat în 2009, s-a ocupat cu montarea a 18.000 de metri liniari de separatoare de trafic.

Urdăreanu este și contractorul principal în proiectul de fibră optică Netcity din București, început în 2008, în urma unei investiții de 300 de milioane de euro, majoritar asumată de Urdăreanu.

 

Cookies