Patronul unei firme din Capitală, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

de:
17 ian. 2014
0 Afișari
Patronul unei firme din Capitală, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Ştefan Stei-Glina, administrator al unei societăţi comerciale, Mihai Bărbulescu şi Constantin Dârjan, asociaţi la aceaşi firmă, dar şi Eugen Bortă sunt acuzaţi de procurorii de evaziune fiscal şi delapidare, respectiv, complicitate la această infracţiune, scrie adevarul.ro.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 26 iulie 2006 – 31 decembrie 2006, Laurenţiu Ştefan Glina-Stei ar fi declarat în mod fictiv sediului social al societăţii la o adresă ce nu a fost şi nici nu putea fi folosită în acest scop, fiind vorba doar de un teren situat în Sectorul 1 din Capitală.

În acest interval de timp, Glina-Stei a omis să treacă în actele contabile ale societăţii toate operaţiunile comerciale desfăşurate, pentru a nu plăti taxele, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 453.952 lei.

Totodată, în aceeaşi perioadă, Laurenţiu Glina-Stei a retras 1.055.138 lei din conturile societăţii pe care i-a folosit în interes personal.

De asemenea, Mihai Bărbulescu, asociat şi administrator al aceleiaşi societăţi comerciale, în perioada ianuarie 2007 – octombrie 2010, a stabilit şi declarat în mod fictiv sediului social al societăţii la o adresă care, de asemenea, nu a fost şi nici nu putea fi folosită în acest scop. În acelaşi interval, Bărbulescu nu a înregistrat în actele firmei toate operaţiunile desfăşurate, fără a raporta organelor fiscale veniturile obţinute, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor către stat, iar prin acest lucru a creat un prejudiciu de 1.776.442 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Administraţia Finanţelor Publice Sector 1 s-a constituit parte civilă cu suma de 2.230.394 lei. Dosarul urmează să fie soluţionat de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Cookies