ARHIVA B365

Patronul unei firme din Capitală, deferit justiţiei pentru evaziune fiscală de aproape 30 mil. lei

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la Serviciul teritorial Bucureşti l-au deferit justiţiei pe Petru Caraibot, administrator al societăţii Bucureşti Trade International, pe care îl acuză de două fapte de evaziune fiscală, ambele în formă continuată, informează Realitatea.net.

În rechizitoriul anchetatorilor, transmis instanţei, procurorii arată că, în perioada ianuarie 2008 – septembrie 2009, societatea administrată de Caraibot a desfăşurat operaţiuni comerciale de comerţ cu ridicata a produselor alimentare din carne de pasăre, vită şi peşte, realizând venituri impozabile pentru care avea obligaţia de a plăti impozitele şi taxele prevăzute de lege.

Pentru a se sustrage de la plata acestor obligaţii fiscale, în cursul anului 2008, Caraibot nu a înregistrat în contabilitatea acestei societăţi comerciale o parte din vânzările de mărfuri efectuate în anul respectiv, sustrăgându-se astfel de la plata unor obligaţii fiscale constând în taxa pe valoarea adăugată în cuantum de 6.585.975 lei, echivalentul a aproximativ 1.789.667 de euro, susţin anchetatorii.

De asemenea, arată procurorii, în perioada ianuarie – septembrie 2009, Caraibot, în calitate de administrator al acestei societăţi, a înregistrat în contabilitatea firmei 23 de operaţiuni comerciale fictive, reprezentând achiziţii de mărfuri şi servicii.

În acest mod, arată DNA, Caraibot s-a sustras de plata unor obligaţii către bugetul de stat în valoare de 22.311.961 lei, echivalentul a aproximativ 5.416.539 de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal cu 28.897.936 de lei, iar pentru recuperarea acestui prejudiciu procurorii DNA au pus sechestru asigurător asupra unui imobil al administratorului.
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button