„Primăria a dat dispoziţie de demolare a acestei construcţii pentru că nu are eliberată autorizaţie de construcţie, dar proprietarul a contestat în instanţă decizia administraţiei. Procesul se află, în prezent, pe rolul instanţei de judecată”, a declarat pentru B365.ro Cristina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4 care a adăugat că inspectorii nu vor lua astfel de măsuri până când nu există o decizie a instanţei în acest caz.
Conflictul dintre Primăria Sectorului 4 şi proprietarul blocului de trei etaje din „Orăşelul Copiilor” s-a declanşat, în vara anului trecut, când administraţia locală a preluat parcul de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). În urma inventarierii situaţiei juridice a tuturor bunurilor aflate în parc, inspectorii primăriei au constatat, pe lângă toate jocurile ruginite şi stricate, mai multe nereguli, printre care lipsa autorizaţiilor de funcţionare şi a caselor de marcat, în cazul teraselor şi restaurantelor din incinta Orăşelului, neplata taxei de ocupare a domeniului public, aferentă suprafeţelor ocupate, cât şi încălcarea normelor de igienă, siguranţă alimentară şi protecţia muncii.
Cele mai grave nereguli au vizat şi faptul că lipseau autorizaţiile de construcţie pentru diverse imobile, după cum B365.ro a scris aici.
Clădire de trei etaje în „inima” parcului
Printre construcţiile descoperite fără autorizaţie în parcul „Orăşelul Copiilor” se află şi blocul de trei etaje, deţinut de Florentin Puşcaşu, patronul societăţii Pro Com Funky SRL, ce a fost înfiinţată în anul 1991 cu sediul în Parcul Tineretului, Complex trenuleţ, Orăşelul Copiilor. Despre destinaţia finală a acestui imobil, inspectorii de la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Sectorului 4 nu se pot pronunţa întrucât lipseşte autorizaţia de construire pentru acel spaţiu.
Potrivit datelor înregistrate la Ministerul de Finanţe, societatea Pro Com Funky SRL ce a fost înregistrată ca având obiectul principal de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor” nu a mai depus bilanţ de activitate din 2008. La finele anului 2007, firma a raportat o cifră de afaceri de 2.353 de lei şi pierderi de 2.652 lei, fără să menţioneze însă numărul salariaţilor.
Florentin Puşcaşu a reuşit să obţină aproximativ 12.000mp în interiorul „Orăşelul Copiilor” de pe vremea când parcul se afla în administrarea ALPAB (din subordinea Primăriei Capitalei). Tot el a concesionat şi calea ferată pentru trenuleţ în urmă cu aproximativ 20 de ani. Cu foarte mulţi ani în urmă, Puşcaşu a refuzat să mai plătească chirie, sustinând că a făcut investitii majore în trenuleţ deşi acesta a stat mai mult stricat în gară decât pe traseu.
Noul parc va fi redeschis la jumătatea acestui an
Orăşelul Copiilor urmează să fie refăcut din temelii, beneficiind de plajă artificială în formă de Tom&Jerry, balansoare suspendate şi perdele de apă cu proiecţii animate, dotări despre care B365.ro a scris în exclusivitate încă din luna august.
Vezi VIDEO 3D cum va arăta parcul la finele lucrărilor de modernizare.
Noul parc ar urma să fie deschis pentru public pe data de 1 iunie 2012, conform estimărilor primarului Piedone.