ȘTIRI

Patronul Tehnologica Radion, acuzat de evaziune. Prejudiciul este de 100 de milioane euro

Administratorul societăţii Tehnologica Radion Bucureşti a fost reţinut, luni, alături de o altă persoană, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro, de către Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, luni seară, de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, mai multe persoane au fost duse la audieri, luni, la sediul Parchetului, fiind cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma audierilor, două persoane – Theodor Berna, administrator la SC Tehnologica Radion SRL Bucureşti şi la SC Teloxim Con SRL Bucureşti, şi Florian Bujoreanu, administrator la SC Proiect Alfa Capital SRL Bucureşti – au fost reţinute, urmând să fie prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, alte cinci persoane – administratori ai unor societăţi comerciale – au fost puse sub control judiciar pentru spălare de bani.

Conform sursei citate, persoanele duse la audieri sunt acuzate că în calitate de administratori ai mai multor firme au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, în scopul ascunderii provenienţei ilicite a acestora, sume care ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăţi comerciale de tip fantomă.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul estimat este de 104.940.660 lei (23 de milioane de euro) rezultat din evaziune fiscală şi de 353.089.030 lei (78,5 milioane de euro) din spălare de bani.

 

Theodor Barna este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de construcţii.- În 2009-2010, în timpul guvernării PDL, a câştigat peste 400 de milioane de euro din afaceri cu statul, iar cifra de afaceri a companiei sale depăşeşte 125 de milioane de euro. Omul de afaceri este cunoscut pentru apropierea sa de Traian Băsescu, dar şi de lideri importanţi din PDL, printre care Adriean Videanu şi Vasile Blaga.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button