Lucian Azoiței, CEO al Forty Management, îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, de faptul că în ultimii 4 ani și jumătate PMB nu a aprobat niciun PUZ pentru o dezvoltare privată. El mai spune că există 200 de PUZ-uri finalizate în ultimii 5 ani care așteaptă să fie puse pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București de către Nicușor Dan.
Într-o postare publicată pe 5 ianuarie 2025 pe pagina de LinkedIn, Lucian Azoiței, CEO al Forty Management, spune că în primul mandat al primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, s-au aprobat doar 2 PUZ-uri și niciunul pentru o dezvoltare privată.
Din Septembrie 2020 și până astăzi, în ultimii 4 ani și jumătate NU S-A APROBAT NICI UN PUZ pentru o dezvoltare privată, în 2023 și în septembrie 2024, după 3 ani de la alegerea noului Primar General, s-au aprobat doar 2 PUZuri, unul pentru Metrou 4 (după un mare scandal cu MAPN) și unul având ca obiect o cazarmă în cartierul Berceni, probabil ca și compensație! 🙂 Atât.
La obținerea mandatului domnului Nicușor Dan, ce a fost ales tocmai să schimbe o situație nenaturală, existau 42 de PUZuri ce urmau a fi puse pe ordinea de zi a CGMB de către Primar, pentru că atunci le-a venit rândul. Dl Primar General le-a blocat pe toate, refuzând să le mai pună pe ordinea de zi a CGMB, știind că acestea nu pot fi decât aprobate. Astăzi (din ce informații am, PMB este singura instituție ce nu publică situația documentațiilor urbanistice din București, ce este o cerință legală) sunt peste 200 de PUZ finalizate, 200 de PUZuri ce au reușit să parcurgă în ăștia aproape 5 ani toată procedura asta stufoasă și care așteaptă să fie puse pe ordinea de zi de către Dl Primar General.
Întreaga postare, AICI.
Într-un interviu acordat Forbes, întrebat fiind care au fost motivele de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduce în anul 2024, Lucian Azoiței a spus că una dintre acestea a fost lipsa documentațiilor urbanistice:
Forty Management activează în România exclusiv în București. Lipsa documentațiilor urbanistice (în ultimii patru ani nu s-a aprobat nici un PUZ, document solicitat de lege pentru a urbaniza și dezvolta orice teren mai mare de 3.000 mp), întârzierile majore în obținerea oricărui document de la autoritățile publice locale sau refuzul emiterii acestora (nejustificat și de multe ori nelegal), obținerea cu greutate a finanțărilor tocmai din această cauză, creșterea inflației și dobânzilor, pun investițiile din real estate într-o poziție delicată. Toate acestea, paradoxal, într-o piață în creștere și cu cerere solidă. Astăzi este mai greu să ajungi la momentul în care să începi să construiești decât la construcția propriu-zisă.
Forty Management a deschis în luna iunie a anului trecut Lagoon Park București, fiind vorba despre o plajă artificială urbană din nordul Capitalei care ocupă 11.000 de metri pătrați și, totodată, a finalizat clădirea de birouri din Strada Viitorului și a evoluat foarte bine în pregătirea proiectelor majore de reconversie urbană Lagoon City Budapesta și Sevilla.
Cei care s-au numărat printre primii clienți ai Lagoon Park au plătit pentru un șezlong următoarele tarife, în funcție de ziua și intervalele orare în care au vrut să se bucure de soare și bălăceală:
Între orele 09:00 – 14:00:
Între orele 09:00 – 19:00:
Desigur, bucureștenii s-au amuzat pe seama prețurilor de la noua plajă urbană din București: