ARHIVA B365

Patronul firmei Shelter Security, soțul Cristinei Spătar, a fost arestat

Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi, pentru 24 de ore, după ce poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii în București și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizate persoane și societăți din domeniul serviciilor de pază și securitate. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat la 10 milioane de euro, potrivit Realitatea TV.

Alături de Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, procurorii au reţinut-o şi pe contabila societăţii, în dosarul de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază şi securitate, în care prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro.

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, au precizat, că Alin Ionescu, soţul cântăreţei Cristina Spătar, şi contabila firmei Shelter Security Cristina Aron, care au fost audiaţi, alături de alte zece persoane, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, nu şi-ar fi recunoscut faptele de care sunt suspectaţi.

Dintre cele 12 persoane audiate, procurorii au emis ordonanţe de reţinere doar pentru Alin Ionescu şi Cristina Aron.

De asemenea, procurorii îi vor duce marţi Alin Ionescu şi Cristina Aron în faţa instanţei Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alin Ionescu, sotul cântăreţei Cristina Spătaru, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane euro. Una dintre firmele implicate în acest dosar, „Shelter Security”, îi aparţine soţului cântăreţei Cristina Spătar, omul de afaceri, Alin Ionescu. Oamenii legii fac verificări și la locuințele unor persoane fizice, prieteni și angajați ai acestuia.

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, au precizat, că Alin Ionescu și-ar fi convins mai mulți angajați și prieteni să înființeze firme pe numele lor. Ulterior, între „Shelter Security” și aceste societăți, care în realitate ar fi fost controlate tot de soţul Cristinei Spătar au avut loc mai multe tranzacții fictive de prestări servicii.

Alin Ionescu, sotul cântăreţei Cristina Spătaru, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane euro. Polițiștii au efectuat luni dimineaţa mai multe percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, fiind vizate locuințele mai multor persoane și sediile unor societăți comerciale, bănuite de evaziune fiscală în domeniul serviciilor de pază și securitate. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat la 10 milioane euro.

Poliţia Română a precizat, într-un comunicat de presă, că un număr de 80 de polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., de la D.G.P.M.B., specialiști criminaliști și S.I.A.S. – I.G.P.R. (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, desfăşoară o operaţiune care vizează probarea activității infracționale a mai multor bănuiți de comiterea unor infracțiuni economice în domeniul serviciilor de pază și securitate.

Alin Ionescu, sotul cântăreţei Cristina Spătaru, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane euro. Potrivit sursei citate, perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal în care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Astfel, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro. Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

Alin Ionescu, sotul cântăreţei Cristina Spătaru, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane euro. Poliţiştii au efectuat 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov, 12 persoane urmând a fi aduse la audieri.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button