ARHIVA B365

Patronul clinicii Polisano, Ilie Vonica, s-a sinucis, după scandalul rețetelor: scrisoarea de adio

Ilie Vonica s-a aruncat de la etajele superioare ale casei sale din Sibiu.

La faţa locului a venit un echipaj SMURD care l-a transportat de urgenţă la Spitalul Polisano, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Ilie Vonica a murit, anunță Realitatea TV.

Scandalul reţetelor false, în care sunt cercetaţi mai mulţi medici şi farmacişti din ţară pentru că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, vizează şi una din firmele deţinute de omul de afaceri sibian Ilie Vonica.

Surse judiciare au declarat, marţi, corespondentului Mediafax că, în scrisoarea pe care a lăsat-o în locuinţa sa din municipiul Sibiu, Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano, care s-a aruncat de la una din teresele casei, a explicat că arestarea soţiei sale l-a împins la acest gest.

Documentul este adresat soţiei, căreia Ilie Vonica i-a scris că nu poate trăi „singur”, ştiind că ea este „acolo”, adică în arest.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri i-a cerut iertare soţiei atât pentru gestul pe care l-a făcut, cât şi pentru că nu a rezistat problemei pe care o avea familia sa. În scrisoare, Vonica i-a mai spus soţiei că a iubit-o foarte mult şi că, ştiind că este mult mai puternică decât el, o roagă să aibă grijă de tot, în special de fiica pe care o aveau împreună.

Aceleaşi surse au precizat că, din discuţiile avute cu apropiaţii familiei Vonica, s-a stabilit că omul de afaceri a refuzat să mănânce de când soţia sa a fost arestată, iar marţi, înainte de a se arunca în gol de pe o teresă a imobilului în care locuia, a fumat foarte mult.

În urma percheziției efectuate la domiciliul familie Vonica (proprietară a grupului Polisano), polițiștii au escortat-o la audieri pe Ioana Daniela Vonica, soția celui mai bogat sibian, Ilie Vonica, susțin surse judiciare.

Ioana Daniela Vonica este administratoarea mai multor societăți din cadrul grupului Polisano, ce include și rețeaua de farmacii Rețeta. Prin intermediul acestei rețele, autoritățile suspectează că au fost decontate în mod fraudulos peste 1.000 de rețete false, pentru eliberarea unor medicamente necesare celor bolnavi de cancer.
Audierile au loc la București. Potrivit surselor judiciare, procurorii au ridicat în urma percheziției domiciliare mai multe sume de bani: 560.000 de lei, 5.000 de euro, 4.000 de dolari și alți 70.000 de euro găsiți în torpedoul unei mașini.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează marţi 26 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Sibiu şi Dolj la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice, printre care şi la Spitalul Fundeni.

În cauză, procurorii au început urmărirea penală faţă de 10 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă că suspecţii au creat circuite economice şi financiare fictive cu scopul de a-şi însuşi sumele de bani rezultate din activitatea infracţională şi de a denatura plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul produs bugetului de stat, reprezentând TVA şi impozit pe profit, se ridică la suma de circa 1,7 milioane de lei.

Astfel, reprezentanţii unei societăţi ce deţine un lanţ de farmacii au înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi cu un comportament de tip fantomă.

În baza a circa 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de 3 medici de specialitate pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de medicamentele astfel prescrise, reprezentanţii societăţii în cauză au decontat fraudulos la CASMB suma de circa 8,3 milioane de lei.

Sumele de bani obţinute au fost spălate printr-un circuit financiar fictiv, finalizat cu retragerea în numerar şi însuşirea lor.

În cauză au fost emise 10 mandate de aducere, urmând ca audierile să aibă loc la Poliţia Capitalei.

Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button