Patronul Cancan A RECUNOSCUT: Spune că i-a dat MITĂ Elenei Udrea 3,8 milioane de dolari

de:
19 nov. 2015
0 Afișari
Patronul Cancan A RECUNOSCUT: Spune că i-a dat MITĂ Elenei Udrea 3,8 milioane de dolari

DNA l-a plasat pe Radu Budeanu sub control judiciar, joi dimineaţă, cu o cauţiune de 2 milioane de lei. El este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

În vara anului 2010, inculpata Udrea Elena Gabriela în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediul inculpatului Budeanu Radu Ioan, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. (n.r. este vorba despre dosarul făcut public pe DNA pe 30 octombrie. Detalii AICI şi AICI)

În acelaşi context, la sfârşitul anului 2011, inculpatul Budeanu Radu Ioan a primit de la acelaşi om de afaceri o parte din suma de bani pretinsă de inculpată.

La începutul anului 2012, în scopul menţionat mai sus, inculpatul Budeanu Radu Ioan i-a remis inculpatei Udrea Elena Gabriela suma de 3.800.000 USD primită de la omul de afaceri şi i-a înlesnit preluarea unei creanţe de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media.

Pentru a ascunde adevăratul beneficiar al creanţei de 900.000 de euro, şi implicit adevăratul proprietar al firmei respective cu activitate în mass media, inculpatul Budeanu Radu Ioan a facilitat inculpatei Udrea Elena Gabriela încheierea unui contract de novaţie cu schimbare de creditor, între firma omului de afaceri şi o altă societate recomandată de inculpata Udrea Elena Gabriela.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Budeanu Radu Ioan trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului Budeanu Radu Ioan i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

De asemenea, inculpatul Budeanu Radu Ioan va depune o cauțiune în valoare de 2.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție.

Inculpatului Budeanu Radu Ioan i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă.

Inculpatului Budeanu Radu Ioan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Omul de afaceri Radu Budeanu a fost ridicat de DNA de pe aeroport, miercuri seara. 

Cookies