ARHIVA B365

Patronul Agroli Group Crevedia, Rami Ghaziri, trimis în judecată într-un nou dosar

Rețeaua coordonată de „Regele Puiului”, Rami Ghaziri, a emis mii de facturi care atestau exporturi fictive intracomunitare, pentru a putea solicita rambursarea sau compensarea taxei pe valoare adăugată, aferentă operațiunilor comerciale inexistente. Astfel, zeci de cereri de rambursare sau compensare a TVA, în valoare de peste 25 de milioane de euro, au fost aprobate de organele fiscale. Pentru a mima legalitatea operațiunilor fictive de export, precum unele către Bulgaria, Ungaria și Cipru, rețeaua a întocmit documente falsificate de transport, ba chiar a achiziționat și vignete care să ateste, în mod nereal, tranzitarea țărilor respective, de către autocamioane de marfă.

Banii erau spălați, într-un final, prin intermediul mai multor firme fantomă și unei societăți de tip off-shore din Panama, informează profit.ro.

DNA a înaintat dosarul Tribunalului Dâmbovița.

Rami Ghaziri se află deja în penitenciar, fiind condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, pe motiv că a mituit un procuror din Parchetul General, în încercarea de a scăpa de dosare de evaziune fiscală. Ghaziri este judecat în alte două dosare, dintre care unul pentru evaziune fiscală și altul pentru fraudarea fondurilor europene.

Francezul de origine libaneză a preluat Avicola Crevedia, care a devenit parte a grupului Agroli, a cărui cifră de afaceri era de 500 de milioane de lei în anul 2013, înainte de arestarea lui Rami Ghaziri.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button