ARHIVA B365

UPDATE Patronii Clubului Colectiv rămân în AREST PREVENTIV încă 30 de zile

Judecatoria Sectorului 5 a decis vineri ca patronii clubului Colectiv să fie plasaţi în arest la domiciliu, respingând astfel cererea procurorilor de la Parchetul General de prelungire a arestului preventiv.

Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu vor afla astăzi dacă pot să părăsească arestul Poliţiei Capitalei, anunţă Realitatea Tv. 

Paul Gancea, George Anastasescu si Costin Mincu au fost arestati preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Procurorii de la Parchetul General sustin ca incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in local.

Familia unei victime din Colectiv vrea transformarea clubului în memorial

Sora lui Cătălin Alexandru Simion, una din cele 60 de victime ale incendiului din Colectiv, a transmis o scrisoare emoţionantă la o lună de la tragedie, în care cere ca clubul în care şi-au pierdit viaţa tinerii să fie transformat în memorial. Pentru aceasta, ea cere ajutorul tuturor celor care pot contribui în acest sens.

In cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea celor sase inculpati si a fost inceputa urmarirea penala fata de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, si Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabila cu efectele pirotehnice, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa cu victime multiple.

Pana in prezent, bilantul deceselor in urma incendiului de la clubul Colectiv se ridica la 60 de persoane.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button