ARHIVA B365

Patronii clubului Colectiv rămân în arest preventiv

După ce au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, aceştia au contestat decizia instanţei. Judecătorii au decis însă marţi ca măsura arestului preventiv să nu fie înlocuită, informează realitatea.ro.

Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de vătămare corporală din culpă.

Cei trei acționari de la Colectiv – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu – au dat dovadă „de o gravă neglijență și de iresponsabilitate în administrarea clubului”, acesta fiind unul dintre motivele pentru care un judecător a dispus ca ei să fie arestați preventiv.

„Cei trei inculpați prezintă un pericol social ridicat, iar prin atitudinea și comportamentul reflectat în activitatea desfășurată demonstrează că lăsarea lor în libertate periclitează siguranța celorlalți membri ai societății. De asemenea, judecătorul are în vedere gravitatea deosebită a faptelor, urmările acestora (decesul multor persoane tinere și vătămarea corporală a altora, unele dintre acestea fiind internate în continuare în stare critică), precum și modul și circumstanțele de comitere a acestora. Totodată, judecătorul apreciază că activitatea de urmărire penală se află în etapa de început, există un amplu probatoriu care urmează a fi administrat, iar pentru buna desfășurare a procesului penal se impune luarea măsurii arestării preventive a celor trei inculpați”, se spune în motivare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button