ARHIVA B365

Patronii clubului Colectiv, ARESTAȚI PREVENTIV

UPDATE: Unul dintre patronii clubului Colectiv a declarat în faţa anchetatorilor că ISU a făcut control la faţa locului şi că i s-a spus că totul este în regulă, contrazicând astfel afirmaţiile reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care spuneau că nici nu ştiau de existenţa acestui club, dar şi pe cele ale secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, care a precizat ferm, încă din noaptea tragediei, că acest local nu avea autorizaţie de la ISU. 

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, cei trei acţionari ai clubului Colectiv, vor afla astăzi dacă vor si arestaţi.

Procurorii au finalizat referatul de arestare preventivă, după ce au analizat toate probele și materialele din dosar.

Cei trei au fost reţinuţi, luni seara, după ore bune de audieri la Parchetul General. Nici la intrarea în sediu, dar nici atunci când au fost scoşi cu cătuşe la mâini, aceştia nu au dat nicio declaraţie.

Potrivit unor surse judiciare citate de romaniatv.net, cei trei acţionari ai clubului sunt în stare de şoc şi au plâns la audieri, fiind foarte afectaţi de cele întâmplate. De asemenea, ei nu s-au opus verificărilor şi nu au ascuns probe.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu sunt acuzaţi de omor din cuplă şi vor afla în cursul zilei de astăzi ce au decis procurorii în privinţa lor.

Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Cătălin Gancea sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare din culpă după moartea a 32 de persoane şi rănirea gravă a altor circa 135 de persoane. În plus, administratorii Clubului Colectiv ar mai putea fi acuzaţi de distrugere calificată şi încălcarea legii privind calitatea în construcţii, infracţiuni pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.

Firma Colectiv Club, proprietara localului unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button