Patrocle, cățelușul fricos ce a fost pierdut prin București, este căutat în continuare. Stăpânul anunță că Poliția Animalelor a preluat cazul + câteva semne distinctive

26 mart. 2024
6275 Afișari
Patrocle, cățelușul fricos ce a fost pierdut prin București, este căutat în continuare. Stăpânul anunță că Poliția Animalelor a preluat cazul + câteva semne distinctive
Patrocle, cățelușul fricos ce a fost pierdut prin București, este încă căutat. Stăpânul anunță că Poliția Animalelor a preluat cazul + câteva semne distinctive | Sursă foto: T. Ștefan/Facebook

Patrocle, cățelușul care a mobilizat zeci de bucureșteni după ce s-a pierdut, este încă de negăsit. S-a ajuns deja în a 9-a zi de când stăpânul încearcă prin toate mijloacele să îl găsească pe micuțul său prieten blănos și speriat.

Cazul lui Patrocle a fost preluat și de Poliția Animalelor, în speranța că analizarea imaginilor de pe camerele de supraveghere va ajuta la depistarea lui.

Patrocle este încă căutat de stăpân

Cățelușul de talie mică a fost pierdut în data de 17 martie 2024, în jurul orei 12:20, în zona Diham – Bd. Chișinău – Piața Delfinului. Patrocle s-a speriat din cauza unui claxon, acela fiind momentul când lesa a scăpat din mâna stăpânului iar câinele a fugit.

Stăpânul acestuia a apelat la bucureșteni pentru ajutor, și nu a fost dezamăgit. Iată anunțul inițial publicat pe rețelele de socializare:

Câine pierdut azi (duminică) în jurul orei 12:30 în Sector 2, Bd. Chișinău / Piața Delfinului. Îl cheamă Patrocle, este blând și tare fricos. S-a speriat de o mașină care a claxonat și a fugit. Are pe el lesa și hamul din imagine. VĂ ROG MULT ajutați-l să ajungă înapoi acasă! Se oferă RECOMPENSĂ!

Este microcipat, dar nu pe București, ci pe Șimleu Silvaniei, jud Sălaj (Alexandra). Dacă-l prindeți, sunați la 0722680853, 0738211468 sau 0771289715, a transmis Teodor Ș. într-o postare pe Facebook.

Au urmat apoi mai multe zile de căutare, în care locuitorii orașului s-au alăturat stăpânului. Zeci de persoane au încercat să îl găsească pe micuțul patruped.

Cu toate astea, până la acest moment, Patrocle nu a fost găsit. Stăpânul său, T. Ștefan, a anunțat că acest caz a fost preluat și de Poliția Animalelor și le transmite celor care îl acuză că nu ar fi avut grijă de cățel următorul mesaj:

Sunt voci care mă acuză, direct sau indirect, că nu spun adevărul, că duminica la prânz nu mai era cu mine, că i-as fi putut face rău sau că l-am dat altcuiva.

După nopți cu 3-4 ore de somn și seri petrecute în frig alături de Alexandra, Bogdan și alți iubitori de animale care ne-au ajutat, sunt prea obosit pentru a le răspunde, iar căutările sunt mult mai importante. Politia Animalelor va confirma cele spuse de mine după analizarea camerelor video din zonă.

Cei care mă cunosc știu ca iubesc cățelul asta ca pe ochii din cap si ca din prima secunda in care l-am adoptat si adus la București am făcut totul că să-i fie bine. În decembrie, l-am protejat de doua ori mai mult decât de obicei când petardele pocneau la tot pasul, iar în noaptea de Revelion am ieșit cu el din București câteva ore tocmai pentru a nu fi stresat de artificiile și bubuielile de la miezul nopții.

Ștefan a oferit și o serie de semne distinctive ale lui Patrocle, astfel încât persoanele care îl văd să îl poată recunoaște. Iată care sunt acestea:

  • Alb pe lăbuțe (doar în partea de jos),
  • Alb pe piept,
  • O cicatrice deasupra ochiului drept
  • Codița cu fire negre pe partea exterioară.

Cei care îl văd pe Patrocle sunt sfătuiți să nu încerce să îl prindă, ci să îi facă o poză și să o trimită stăpânului, alături de informații referitoare la zona unde a fost văzut. Motivul pentru care nu este recomandat ca oamenii să se ducă spre el este că animalul se sperie extrem de ușor:

Dacă îl vedeți, nu încercați să-l prindeți. Se poate speria si mai tare si poate fugi sub rotile mașinilor.

Mulțumesc din suflet celor care îl caută alături de noi, mă inclin! 🙏

Anunț câine pierdut
Anunț câine pierdut | Sursa foto: Alexandra P./Facebook

Cu toate că au trecut multe zile de la data dispariției patrupedului, stăpânul acestuia nu și-a pierdut speranța că îl va găsit și îl va putea aduce acasă.

Iată câteva poze cu Patrocle:

Patrocle, cățelul pierdut prin București
Patrocle, cățelul pierdut prin București | Sursă foto: T. Ștefan-Facebook
Patrocle, cățelul pierdut prin București
Patrocle, cățelul pierdut prin București | Sursă foto: T. Ștefan-Facebook
Cookies