Patroana firmei care a livrat artificiile de la Colectiv va fi audiată la Parchetul ICCJ

de:
02 nov. 2015
0 Afișari
Patroana firmei care a livrat artificiile de la Colectiv va fi audiată la Parchetul ICCJ

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, firma Golden Ideas Fireworks Artists este cea care ar fi furnizat artificiile ce au provocat incendiul din clubul Colectiv, soldat cu 31 de morti si peste 180 de raniti, informeaza Hotnews.ro.

 

Sursele citate spun ca Daniela Ioana Nita, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, urmeaza sa fie audiata de catre procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au preluat dosarul penal privind incendiul din Colectiv, in care luni seara au fost retinuti pentru ucidere si vatamare corporala din culpa doi dintre patronii clubului, Alin Anastasescu si Paul Gancea.

Potrivit unor informatii ale anchetatorilor, Golden Ideas Fireworks Artists din Bucuresti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv.

Conform datelor de la Registrul Comertului, Daniela Ioana Nita, in varsta de 38 de ani, este actionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% din actiuni, in timp ce Cristian Mihai Nita, in varsta de 31 de ani, are 20% din actiuni.

O reprezentanta a firmei, care a raspuns, luni, la numarul de telefon indicat pe site-ul firmei, a refuzat sa infirme sau sa confirme informatia privind livrarea de artificii trupei Goodbye to Gravity, care a concertat, vineri seara, in clubul Colectiv.

Femeia s-a scuzat ca nu poate vorbi si a indicat autoritatile pentru a furniza astfel de date.

Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sarii nr 57, in sectorul 6, a fost infiintata in anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 lei, societatea raportand cinci angajati in 2014.

Potrivit informatiilor de pe site-ul firmei, aceasta furnizeaza servicii pirotehnice care includ focuri de artificii, programe pirotehnice de sol, inscrisuri pirotehnice si efecte de scena de toate tipurile.

Firma are in portofoliu clienti mari din domenii precum sectorul bancar, retail, farma, mass-media si comunicare, sport sau auto, se arata pe site-ul societatii.

Cookies