Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat anti-COVID, la mai bine de 6 luni de la începutul campaniei de vaccinare

23 iun. 2021
199 Afișari
Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat anti-COVID, la mai bine de 6 luni de la începutul campaniei de vaccinare

Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, deși nu se mai poate discuta despre o criză a vaccinurilor sau despre lipsa acestora în marile orașe. În ciuda acestui fapt, Biserica Ortodoxă Română s-a poziționat ca fiind o instituție ce susține campania de vaccinare.

Patriarhul Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, nu s-a vaccinat până acum împotriva noului coronavirus, deși campania de vaccinare de la noi din țară a fost demarată acum jumătate de an. Neimplicarea Preafericitului și lipsa de declarații publice privind vaccinarea se află în antiteză cu poziția pe care a luat-o Biserica Ortodoxă Română, care, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției Patriarhiei, Vasile Bănescu, a fost și va rămâne favorabilă vaccinării, potrivit Antena 3.

Patriarhia Română va anunța public dacă Preafericitul Daniel va decide să se vaccineze anti-COVID 19

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a precizat faptul că Patriarhul Daniel s-a sfătuit cu medicul său, dar și că în cazul în care Preafericitul va decide să se vaccineze, instituția Patriarhiei va comunica public acest lucru. Mai mult, acesta a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă Română va rămâne favorabilă vaccinării anti-COVID 19, însă într-un scop pur informativ.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la „caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație”.

Dacă va decide, într-adevăr, să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta.

Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării riguroase a principiilor de natură etică.

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

În luna aprilie a acestui an, Guvernul României a solicitat Bisericii Ortodoxe Române să se implice în campanie de vaccinare din mediul rural, unde procentul populației imunizate rămâne scăzut. În ciuda acestui apel și a poziției pro-vaccinare a instituției Patriarhiei, Preafericitul Daniel a ales să nu se vaccineze până acum împotriva COVID-19.

Cookies