BAZAR

Patriarhul Daniel le cere iertare tinerilor, după reacţiile sale cu privire la tragedia din Colectiv

Dupa reprosurile la adresa Bisericii, aparute dupa tragedia din clubul Colectiv, Patriarhul Daniel a trimis un mesaj intitulat „Cuvant parintesc si prietenesc pentru tineri”.

Mesajul Patriarhului:

„Dragi tineri,

In aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovati la Clubul Colectiv din Bucuresti, pentru familiile indoliate care isi plang pe cei dragi ai lor, si pentru cei raniti care se afla in spitale, dar si in vreme de mare framantare sociala, va adresam cuvant parintesc de mangaiere si de pretuire, de pace si binecuvantare.
Ne cerem iertare daca unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lamuritoare sau au fost rastalmacite.

Intelegem ca tinerii de azi doresc nu numai socializare si comuniune intre ei, ci si sa fie ascultati si incurajati in aspiratiile lor.

Biserica noastra ii iubeste pe toti tinerii, pe cei care vin la biserica si pe cei care nu vin la biserica, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie si pentru societate.

Pana acum, Biserica, impreuna cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale si social-filantropice. Acum insa dorim sa exprimam mai multa afectiune si intelegere pentru toti tinerii din societate, respectand libertatea, demnitatea si aspiratiile lor.

Biserica este acum alaturi de tineri intelegand dorinta lor de innoire spirituala si morala a societatii romanesti si se roaga pentru prezentul si viitorul poporului roman, spre a trai in pace si unitate.”

Totodata, Patriarhia Romana anunta ca o rugaciune pentru pace si unitate se va desfasura in fiecare zi la Catedrala Patriarhala, incepand cu orele 18:30.

„In aceste zile de durere, dar si de framantare sociala, Patriarhia Romana cheama pe fiii Bisericii la rugaciune pentru pace si unitate, deoarece rugaciunea este izvor de lumina si intelepciune, de innoire spirituala si morala in viata Bisericii, dar si in viata societatii noastre.”

Sursa: HotNews.ro

Vezi şi: Patriarhul Daniel, reacție nervoasă la înmormântarea femeii de serviciu de la Club Colectiv

            Biserica Ortodoxă Română îi cheamă pe credincioşi să se roage pentru pace

            Patriarhul Daniel, după tragedia din Colectiv: psihologia şi magia, pericole pentru societate

            BOR despre tragedia de la Colectiv: Nu puteam sfinţi ce nu există. Preotul nu putea veni neinvitat

            Patriarhul Daniel se deplasează cu antemergător din partea Poliţiei. REACȚIA BOR

           


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button