BAZAR

Patriarhul Daniel i-a trimis o scrisoare Papei Benedict al XVI-lea, prin intermediul lui Băsescu

Preşedinţia nu a dat detalii despre conţinutul mesajului.

Preşedintele Băsescu a făcut, vineri, o vizită oficială la Vatican, fiind primit de către Papa Benedict al XVI-lea.
Traian Băsescu a spus, vineri, după ce a fost primit de către Papa Benedict al XVI-lea, că a avut o întâlnire unică, ce va rămâne în sufletul său pentru tot restul vieţii, fiind convins că nu va mai trăi vreodată un sentiment asemănător.

„Am avut astăzi o întâlnire care va rămâne în sufletul meu pentru tot restul vieţii. Întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea va rămâne un eveniment nu politic, unul de suflet, în care am întâlnit un om, un Papă, mai puternic decât acela cu care m-am întâlnit în 2008, la Palatul Gandolfo. Am avut sentimentul că în faţa mea era un papă care nu avea decât un mesaj: «vreau să fii bun». Un om care prin privire, prin vorbă, prin inteligenţa frazelor nu spunea decât că are de comunicat pentru viitor”, a spus Traian Băsescu, citat de gandul.info. 

Preşedintele a adăugat că el crede că Papa i-a comunicat în primul rând că „avem nevoie de o lumă mai bună şi că avem nevoie să fim mai buni unii cu alţii”.

„Să mă scuzaţi pentru sinceritate, dar dacă nu aş fi sincer, mai bine nu aş vorbi. Sentimentul cu care am plecat a fost acela că am avut o întâlnire unică, care nu se va mai repeta, şi care nici nu va mai putea avea vreodată un sentiment asemănător”, a continuat Traian Băsescu.

Pe 11 februarie 2013, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat că Papa Benedict al XVI-lea demisionează, urmând să renunţe la funcţie începând cu 28 februarie. Ultimul papă care a eliberat funcția în timpul vieții a fost Sf. Celestin, în secolul XIII.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button