ARHIVA B365

Patriarhul Daniel anunţă ajutoare financiare pentru familiile bebeluşilor morţi la Spit. Marie Curie

„Am aflat cu durere despre trecerea din această viață a celor trei prunci din județul Argeș și ne îngrijorează evoluția stării de sănătate a celorlalți copilași internați încă în spital. În aceste momente foarte grele pentru familiile îndoliate şi îndurerate, ne rugăm ca Dumnezeu să odihnească în iubirea Sa veșnică sufletele copilaşilor decedaţi. Totodată, ne rugăm pentru însănătoşirea celor bolnavi.

Suntem alături de familiile întristate ale copilaşilor pe care le încredințăm de întreaga noastră compasiune, ajutându-le financiar, prin intermediul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, şi îndemnându-le să își păstreze credinţa şi speranța, prin rugăciune.

De asemenea, ne rugăm lui Dumnezeu să îi ajute pe medici în nobila şi dificila lor misiune de salvare a vieții celor aflaţi în stare critică”, este mesajul transmis de Patriarhul Daniel.

PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, în cazul bebeluşilor de la Marie Curie

PSD va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, ca urmare a modului în care a fost gestionată criza bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la Spitalul Marie Curie.

Ministrul Sănătăţii, frustrat că nu are rezultatele anchetei în cazul bebeluşilor de la Marie Curie

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, spune că se simte ”frustrat” că nu are rezultate la ancheta desfășurată în cazul copiilor internați la Spitalul „Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic. Ministrul urmează să se prezinte miercuri la Comisia de sănătate din Parlament unde a fost invitat să prezinte un raport privind situaţia copiilor din judeţele Argeş şi Dolj internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală.

„Sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă extraordinară, dar nu oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea și asta este realitatea. Ancheta s-a desfășurat în conformitate cu procedurile standard existente. Am făcut apel și la colegii din Europa și vom da mult mai multe detalii după audierea de la Parlament. Părinții au mare, mare încredere în medicii de aici; luptăm cu toții pentru copii”, a spus ministrul, care s-a aflat în vizită la Spitalul ”Marie Curie”, miercuri. 

Trei bebelusi au murit in urma infectiilor digestive grave, trei sunt in stare grava

Sapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt in continuare internati la Spitalul ‘Marie Curie’, trei dintre acestia in stare grava pe sectia de Terapie Intensiva, iar patru la Nefrologie, prezentand o stare buna, a declarat miercuri pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Denis Stanescu.

Potrivit acesteia, cei trei copii internati la Terapie Intensiva sunt urmariti indeaproape si nu necesita ventilatie mecanica. Toti trei sunt pe dializa peritoneala. Ceilalti patru copii cu sindrom hemolitic-uremic se afla internati la sectia de Nefrologie, trei fiind dializati, a spus medicul, citat de Hotnews. Doi copii au fost externati marti.

Corpul de Control al premierului a demarat verificări în cazul bebelușilor de la Marie Curie

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș a verificat marți cum sunt tratați bebelușii din Argeș, la spitalul Marie Curie din Capitală, precum și felul în care este investigată cauza îmbolnăvirii lor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button