Patriarhul Daniel a încercat să-i puna pile unui arestat preventiv

de:
24 feb. 2015
1 Afișari
Patriarhul Daniel a încercat să-i puna pile unui arestat preventiv

Este vorba despre dosarul in care au fost arestati preventiv mai multi sefi de politie din Timis, printre care si inspectorul sef adjunct al Politiei Timis, comisarul sef Florin Bolbos, acuzat de abuz in serviciu cu miza electorala.

La recurs, in timpul pledoariei pentru eliberarea clientului sau, avocatul Catalin Dancu a incercat un mic „santaj ecumenic”, scrie Impact Press, citat de ziare.com.

Avocatul a prezentat o scrisoare deschisa semnata de insusi patriarhul Daniel, in care i se cerea judecatoarei Adriana Stoicescu, presedinte al Tribunalului Timis, punerea in libertate a bine-credinciosului Florin Bolbos, pe motiv ca politistul a ajutat Biserica ori de cate ori i s-a cerut acest lucru.

De altfel, surse apropiate anchetei au declarat ca Bolbos se lauda ca detine puterea deplina, controlul absolut si ii are pe toti la degetul mic. „La mine vin astia sa ia LUMINA!”, spunea Bolbos, conform jurnalistilor de la Opinia Timisoarei.

Contactat de Ziare.com, Catalin Dancu nu a dorit sa ofere mai multe detalii in legatura cu continutul scrisorii, dar a declarat ca el a fost cel care a solicitat Patriarhiei Romane un punct de vedere.

Judecatoarea Adriana Stoicescu nu s-a lasat impresionata, ba chiar l-a pus la punct pe avocat: „Domnule Dancu, trebuie sa va amintesc ca Romania este o tara laica, nu ecleziastica, iar justitia este infaptuita de magistrati, nu de preoti!”.

Cookies