Patria Bank a anunțat aprobarea listării la Bursa de Valori București

de:
25 nov. 2019
0 Afișari
Patria Bank a anunțat aprobarea listării la Bursa de Valori București

 

Potrivit unui comunicat al băncii, remis luni AGERPRES, în cadrul ofertei, încheiată cu succes în doar două zile de la deschidere, au fost emise un număr de 10.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 500 de euro per obligaţiune şi o valoare totală de 5.000.000 euro. Dobânda este de 6,5% pe an.

„Emisiunea de obligaţiuni şi listarea acestora la bursă reprezintă paşi importanţi ce reiterează interesul băncii de a utiliza mecanisme de finanţare prin piaţa de capital (prin emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni). Astfel, strategia de finanţare prin piaţa de capital va continua şi în viitor. Interesul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna septembrie confirmă tendinţa de creştere a băncii, rezultatele pozitive înregistrate în primele 9 luni de activitate din acest an, fiind în aceeaşi linie: rezultat operaţional pozitiv de 18,8 milioane lei şi profit net de 5,8 milioane lei. Acest rezultat arată o evoluţie pozitivă faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018: venitul net bancar a înregistrat o creştere de 11% (prin creşterea veniturilor nete din dobânzi cu 16,5% şi a veniturilor nete din comisioane cu 17,5%) pe fondul continuării acţiunilor menite să consolideze o structură bilanţieră optimă (îmbunătăţirea indicatorului ‘credite brute/depozite’ – de la 57% la 31 decembrie 2018 la 65% la 30 septembrie 2019 şi o creştere a ponderii creditelor nete în total active – de la 45% la 31 decembrie 2018 la 51% la 30 septembrie 2019)”, se spune în comunicat.

Listarea la bursă a obligaţiunilor va fi marcată prin organizarea unui eveniment de deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la sediul BVB.

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu prezenţă la nivel naţional, dedicată creşterii gradului de bancarizare în România şi susţinerii antreprenorilor locali.

 

Cookies