Patinoarul Mihai Flamaropol va fi demolat în acest an.În locul lui, un nou patinoar și bazin de înot

de:
23 aug. 2014
4 afișări
Patinoarul Mihai Flamaropol va fi demolat în acest an.În locul lui, un nou patinoar și bazin de înot

Primăria Capitalei va demara în acest an lucrările la Patinoarul „Mihai Flamaropol”. Până la sfârșitul anului va fi demolat actualul patinoar, urmând ca în 2015 să înceapă ridicarea noii construcții. Noul patinoar va fi unul la standarde olimpice și va avea o capacitate de 3.100 locuri. În plus, în aceeași clădire vor fi amenajate spații și pentru practicarea înotului și a sporturilor de echipă. 

„Funcțiunea de bază, cea de performanță sportivă, va fi cea de patinoar, care va fi unul la standarde olimpice. În plus, în aceeași clădire vom avea și un bazin semiolimpic destinat publicului și o sală multifuncțională cu terenuri de handbal, volei, baschet, cu gradene puține, adică 200 de locuri, unde școlile din București sau cluburile pentru copii se vor putea duce să își facă orele de sport. De asemenea, la subsolul patinoarului va fi un centru de recuperare destinat tot copiilor”, a precizat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei. 

Patinoarul va avea o suprafata desfasurata de aprox. 9500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri. Acoperișul patinoarului va fi pietonal, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinatate. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu pentru skating.

„Patinoarul nou va avea funcțiuni și pentru publicul larg. Vor exista intervale orare în care va putea patina oricine. Va exista un bazin de înot semiolimpic ce va fi destinat cetățenilor orașului. Va mai fi o sală multifuncțională pentru handbal, baschet, volei, destinată, de asemenea, publicului larg. Va fi si primul panou de cățărare profesional extern”, a explicat Bogdan Hreapcă. 

Valoarea totala a investitiei este de 105 milioane de lei, fara TVA, iar durata de executie de 24 de luni.

Patinoarul „Mihai Flamaropol” din Capitală a fost închis în luna martie a anului trecut ca urmare a sistării furnizării utilităţilor, Ministerul Tineretului şi Sportului luând această decizie după ce administratorul patinoarului de la acea dată, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, a întârziat plăţile şi a acumulat restanţe la facturile către Enel şi Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei. Guvernul a dispus, în decembrie 2013, trecerea patinoarului artificial „Mihai Flamaropol” şi a terenului în suprafaţă totală de 26.350 de metri pătraţi, de la Ministerul Tineretului şi Sportului în administrarea Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti (CGMB).

Cookies