Patinoarul Mihai Flamaropol nu se va redeschide

de:
17 feb. 2014
1 Afișari
Patinoarul Mihai Flamaropol nu se va redeschide

Directorul Direcţiei de Investiţii şi Dezvoltare din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat, luni, pentru Mediafax că decizia a fost luată din motive de siguranţă şi tehnice.

„Să fi plătit 300.000 de euro datorii plus vreo 25.000 pentru nişte piese de schimb şi să fi ţinut patinaorul o lună, pentru că la 17 grade nu se mai face gheaţă, am luat decizia să nu mai fie deschis. Nu avea rost să facem acest efort pentru nici o lună de funcţionare. Am luat decizia asta punând cărţile pe masă. Am tras concluziile juste şi corecte. Din motive de siguranţă şi motive tehnice, patinoarul Flamaropol va rămâne închis. E o decizie luată de comun acord cu cei care au avut activităţi acolo”, a afirmat Bogdan Hreapcă.

Bogdan Hreapcă a precizat că urmează să aibă o întâlnire cu omul de afaceri Ion Ţiriac pentru a pune la punct detaliile construcţiei unui patinoar pe un teren pe care primăria îl va pune la dispoziţie. „Urmează să mă întâlnesc cu domnul Ţiriac mâine să vedem dacă până în septembrie putem să ridicăm un patinoar de antrenament. Asta ar fi ideal pentru cei care au nevoie de gheaţă”, a mai spus Hreapcă.

Acesta declarase la finalul săptămânii trecute că Primăria Capitalei, proprietarul clădirii şi al terenului aferent, intenţionează să deschidă Patinoarul Mihai Flamaropol doar în condiţii de siguranţă şi în cazul în care FR de Hochei îl va administra timp de 3-4 luni.

Sportivii de la cele şapte cluburi de patinaj artistic din Bucureşti se antrenează de aproximativ un an în mall-uri, în condiţiile în care patinoarul „Mihai Flamaropol” este închis din martie 2013 din cauza restanţelor la utilităţi în valoare de 1,2 milioane de lei.

De atunci, peste 150 de patinatori de performanţă şi 500 de hocheişti legitimaţi nu au unde să se antreneze în Bucureşti.

Cookies