Patinoarul Mihai Flamaropol din București, în ruină. Oprescu: „O să mă apuc şi de el”

de:
12 nov. 2012
0 Afișari
Patinoarul Mihai Flamaropol din București, în ruină. Oprescu:

Patinoarul Mihai Flamaropol a ajuns o epavă. Singurul lucru care îi mai îndeamnă pe copii către sporturile cu patine este pasiunea. 

Secretarul general al FRHochei, Ferencz Portik, a explicat pentru Dolce Sport situaţia deplorabilă în care se găseşte cunoscutul patinoar, acolo unde nu curge nici apa caldă: „Avem o datorie la RADET şi suntem în tratative pentru reeşalonarea datoriilor. Avem ceva care încălzeşte apa instant, dar este mai la distanţă de vestiare. Încercăm să remediem problema”.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală (50 de ani), a suţinut că celebrul patinoar nu face parte din administraţia forului pe care îl conduce.

„Este în administrarea Federaţiei Române de Hochei, nu este în administrarea mea. Dacă se găsesc în imposibilitatea de a administra patinoarul, acesta fie trebuie să plece către consiliul local, fie să se întoarcă la autoritate”, a spus Carmen Tocală.

Mircea Bratu, jucător la echipa de hochei Sportul Studenţesc a declarat pentru dolce-sport.ro: „Nu avem apă caldă şi căldură din luna septembrie, facem duş cu apă rece. Ne bubuie plămânul când ne băgăm sub duş. Nu se usucă echipamentul după antrenament, transpirăm, începe să miroasă şi trebuie să ne spălăm, că nu suntem de pe strada”.

Primarul Sorin Oprescu a susţinut că se va implica în remedierea situației de la patinoar. „Îţi vine să plângi, aşa este. O să mă apuc şi de el, dar am vrut să îl trec la capitolul surprize. În aşa fel încât să se poată face şi performanţă, iar sâmbăta şi duminica să fie prezenţi şi copiii. Vara, iarna, trebuie ca cei mici să se învârtă acolo, că le face bine, mişcarea face bine. Le iau pe toate şi le dau înapoi comunităţii în perfectă stare. După aia, sper să fim în stare să le şi întreţinem şi, pe parcurs, în mod sigur vorbim şi de performanţă”, a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei, pentru Dolce Sport.

Cookies