Patinoarul „Flamaropol” din București va fi refăcut și modernizat. Nicușor Dan: Expertiza tehnică făcută recent ne-a arătat că putem merge mai departe cu lucrările

27 apr. 2023
835 afișări
Patinoarul „Flamaropol” din București va fi refăcut și modernizat. Nicușor Dan: Expertiza tehnică făcută recent ne-a arătat că putem merge mai departe cu lucrările
Patinoarul „Flamaropol” din București va fi refăcut și modernizat. Nicușor Dan: Expertiza tehnică făcută recent ne-a arătat că putem merge mai departe cu lucrările. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general anunță că Patinoarul „Flamaropol” din București va fi refăcut și modernizat. În ședința de joi a CGMB a fost aprobată modificarea indicatorilor tehnico-economici. Municipalitatea își propune să transforme locația într-un centru multifuncțional.

Patinoarul „Flamaropol” din București va fi refăcut și modernizat

În ședința Consiliului General al Municipiului București de astăzi a fost aprobată modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru refacerea și modernizarea Patinoarului “Flamaropol”, anunță Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Cea mai recentă expertiză tehnică demonstrează municipalității că lucrările pot merge mai departe, conform proiectului. Șantierul de la Patinoarul „Flamaropol” a început în anul 2016, dar lucrările au fost sistate în 2019, după ce a fost reziliat contractul din cauza unor întârzieri și probleme de execuție.

Conform estimărilor, până în anul 2019 a fost realizată aproximativ 26% din întreaga lucrare. Mai exact, au fost executate doar lucrări la structura de rezistență.

Vechiul Patinoar „23 August” ar urma să fie transformat într-un centru multifuncțional

Ne propunem să transformăm vechiul Patinoar “23 August” într-un centru multifuncțional, destinat nu doar competițiilor, ci mai ales practicării de către publicul larg a sportului pe gheață, transmite primarul general al Capitalei.

Patinoarul „Flamaropol” se află pe Bulevardul Basarabia 35 din București. Acesta va avea avea o suprafață desfășurată de aproximativ 9.500 mp și o capacitate de 3.100 de locuri. Va fi asigurată și o zonă de parcare în aer liber pentru 82 de mașini.

De asemenea, pe lângă patinoar, în cadrul centrului mutifuncțional, vor exista un bazin de înot și o zonă de escaladă.

Nicușor Dan spune cât valorează investiția și cât ar dura lucrările:

Valoarea totală a investiției este de 251.778.110,71 lei cu TVA, durata de realizare fiind de 24 de luni de la data emiterii ordinului administrativ de începere.

Cookies